Virgil van Dijk.Foto: Eddie Keogh
Jalgpall
5. august 2017, 06:35

Chelsea kaaperdab Liverpooli diili, sest nad ei taha, et Klavani leivaisa tugevneks.

KUULUJUTUVESKI | Võidurelvastumine, alga! Neymari soetanud PSG rivaal teeb kummalise ja ebaloogilise pakkumise (3)

Juulikuu esimese päevaga avanes jalgpallimaailmas ametlikult suvine üleminekuaken. Õhtuleht toob Teieni alates tänasest kuni akna sulgumiseni kolm kuulujuttu ning avaldab arvamust, kui tõenäoliselt spekulatsioon tehinguks realiseerub.

1. Londoni Chelsea kaaperdab Liverpooli diili. Nimelt väidetakse, et Inglismaa valitsev jalgpallimeister jahib Southamptoni keskkaitsja Virgil van Dijki allkirja.

26aastast hollandlast on käimasoleval üleminekuaknal kõige enam paari pandud Liverpooliga, kuid väidetavalt pole Southamptoni ja Ragnar Klavani leivaisa suhted just üleliia soojad, mistõttu ei pruugi diil toimuda.

Virgil van Dijk. Foto: Eddie Keogh

Õhtulehe hinnang: Van Dijk läheks uuele leivaisale maksma veidi üle 50 miljoni euro, kuid on selge, et Chelsea teda ei vaja. On ju neil kolmemehelisse keskkaitseliini võimalik panna Cesar Azpilicueta, Antonio Rüdiger, Gary Cahill ja David Luiz.

Seega on spekuleeritud, et ehk soovib Chelsea van Dijki vaid ühel lihtsal põhjusel - nad ei taha, et Liverpool tugevamaks saaks, kuigi Chelsea mõistab isegi, et ega neil van Dijki eriti vaja pole.

Usume, et Southamptoni kaitseäss Londoni satsiga ei liitu ning lööb käed just Liverpooliga. On ta ju ise avaldanud soovi Klavani koduklubiga liituda.

2. Kui Pariisi Saint-Germain sai endale Neymari, siis Prantsusmaa valitsev meister AS Monaco tahab ridu täiendada Alexis Sanchezega. Tšiili tähte on varem paari pandud näiteks PSG ja Manchester Cityga.

Kuna Sancheze leping praeguse koduklubi Londoni Arsenaliga saab pärast peatselt algavat hooaega läbi, on käimasoleval suvel palju spekuleeritud, et mees lahkub Arsenalist. Samas on Londoni tiimi peatreener Arsene Wenger korduvalt öelnud, et tema 28aastast Sanchezt maha ei müü.

Õhtulehe hinnang: Lõuna-Ameerika staari soetamine oleks Monaco viimase aja ostupoliitikat vaadates kummaline ja ebaloogiline samm. Rõhub ju Leonardo Jardimi juhendatav klubi just noortele.

Alexis Sanchez. Foto: DARREN STAPLES

Sellest hoolimata pakub Monaco Sancheze eest väidetavalt 50 miljonit eurot. Me siiski ei usu, et tšiillane Inglismaalt väikesesse vürstiriiki kolib. See üleminek ei kõla lihtsalt loogilisena.

3. AS Roma huvitub Manchester Unitedi poolkaitsjast. Sel suvel on itaallaste prioriteediks saada Leicester Cityst kätte Riyad Mahrez. Ent kuna alžeerlane ei paista kuhugi minevat, on Roma välja mõelnud plaan B.

Selleks on Punaste Kuradite Juan Mata. Kui palju oleks Roma nõus 29aastase hispaanlase eest maksma, on Itaalia meediat jälgides praegu ebaselge.

Õhtulehe hinnang: Roma Matat endale ei saa! Ausalt öeldes tundub see võrdlemisi jabur kuulujutt, mistõttu polegi sellel mõtet pikemalt peatuda.

Juan Mata. Foto: OLI SCARFF