Gerd Kanter heitis end Londoni MMil 12 parema hulka. Foto: KAI PFAFFENBACH
Kergejõustik
5. august 2017, 00:28

ÕL LONDONIS | Kanter: ei uskunud, et minusuguses mehes nii palju adrenaliini võib peidus olla (4)

Londonis toimuval kergejõustiku MMil jõudis olümpiavõitja Gerd Kanter kettaheites lõppvõistlusele tulemusega 63.61. Korraliku heite sai 38aastane mees kirja teisel katsel, esimene ja kolmas katse läksid aia taha. Kanter tunnistas, et vaid suured kogemused aitasid teisel heitel adrenaliinist võitu saada.

„Ütleme nii, et sellist adrenaliini pole mina pikalt kogenud. Tehnikast oli asi väga kaugel. Enne esimest katset tegi keha midagi väga kangestavat. Oli vaja end kuidagi lõdvaks saada.

Ma ei uskunud, et minusuguses mehes nii palju adrenaliini võib peidus olla, kuid tänu kogemustele õnnestus olukorrast ikkagi välja tulla. 15 aastat tagasi olnuks samas seisus minu tulemus kas 55 meetri või kolm risti,“ rääkis Kanter vahetult pärast võistlust.

Kuidas mees adrenaliinist ikkagi lahti sai? „Mäletan juba vanast ajast, et esimene katse läheb sellisel juhul niikuinii aia taha, sest kangus on lihtsalt liiga suur. Teiseks katseks on suurem kangus maha laetud ja tehnika peale polegi mõtet eriti mõelda – keha on tegelikult sada protsenti valmis ja vaja on lihtsalt pool pööret ära teha, et ketas natukene taha jääks. Küll siis tuleb.“

Laupäevase lõppvõistluse stardinimekiri.

Normi (64.50) täitis täna kuus meest: Daniel Stahl (67.64), Andrius Gudžius (67.01), Robert Harting (65.32), Pjotr Malachowski (65.13), Fedrick Dacres (64.82) ja Mason Finley (64.76).

Mida ootab Kanter laupäevaselt lõppvõistluselt? „Paar noort meest jõuavad end täna õhtul maailmameistriks mõelda. Eks homme näeb, mis seis on.“

Rootslane Stahl ütles vahetult pärast kvalifikatsiooni, et maailmameister peab heitma vähemalt 69. „Seda ma ei usu,“ oli Kanteri vastus 24aastasele konkurendile.

„Pigem vaataksin ikka Malachowski ja Hartingu poole. Nende poolt täna väga kindlad sooritused. Teades nende kogemusi, saavad noored tõsise lahingu.“

Kui palju aga Kanterile endale sisse jäi? „Kuna mul ühtegi normaalset heidet teha ei õnnestunud, siis midagi peaks ikka sees veel olema,“ ütles ta naerdes.

Lõppvõistlus algab laupäeval Eesti aja järgi kell 21.25.