Just sääraste särkide müügist teenis PSG oma värskeima miljoni. Foto: LIONEL BONAVENTURE
Jalgpall
5. august 2017, 11:40

ESIMENE MILJON OLEMAS! Neymar teenib PSGle raha tagasi (2)

Pariisi Saint-Germain pidi Sambamaa pallivõluri eest välja käima 222 miljonit eurot. Prantsusmaa klubile igat pidi kulukas üleminek hakkab aga vaikselt oma kasutegurit näitama.

Paraku ei saa Neymar Pariisi suurklubi aidata koduste meistrivõistluste avavoorus, sest mehe klubivahetuse paberimajandus töötas tavapäraselt aeglasemalt, mistõttu pole kohalikus alaliidus dokumendid veel vormistatud.

Küll aga aitab brasiillane meeskonna Katarist omanike platsiväliselt. Mehe number kümme särki osteti avapäeval klubi poodidest enam kui 10 000 eksemplari. Arvestades, et autentse mänguvormi hind küündib üle 100 euro, on pallur esimese miljoni meeskonnale juba tagasi teeninud. 

Teoorias, kui PSG suudaks samasugust hilbumüüki jätkata märtsi lõpuni, oleks klubi üleminekuga ennast juba plussi suutnud toota. Tegelikkuses asjalood päris nii roosilised ei ole. Vutikantsid teenivad särgimüügi tulust ca 10-15%, ehk Pariisi meeskond peaks laatadel ja turgudel Neymari kehakatteid tunduvalt kauem müüma.  

Mänguvormi suure nõudluse tõttu peavad ründetähe numbriga särki ihalevad poolehoidjad PSG meeskonna esinduspoodides Champs Elysees'l ja Parc des Princes'l esialgu leppima vaid ühe eksemplariga.