Infoneti ründaja Vladimir Voskoboinikov. Foto: Robin Roots
Jalgpall
5. august 2017, 13:28

Lisatud jalgpalliliidu poolsed kommentaarid!

FOTO | SKANDAAL! Infoneti ründaja näitas fännidele keskmist sõrme (9)

Eile Lasnamäe kunstmuruväljakul peetud Nõmme Kalju ja Infoneti kohtumine tulemuse poolest uudistekünnist ei ületanud. Küll aga on mängujärgselt üles kerkinud skandaal, kuna Infoneti mängija Vladimir Voskoboinikov näitas tribüünidel olnud Kalju fännidele keskmist sõrme, vahendab Soccernet.

Kalju toetajad karjusid mängu jooksul kunagi ka Nõmme klubi värve esindanud ründaja suunas provokatiivseid hõikeid. "Vosko, mine Hiina tagasi" ja muud hüüdlaused rullusid poolehoidjatel üle huulte üpriski regulaarselt. 

Fännide väljendid ajasidki Eesti koondislasel ühel hektel harja punaseks ning mehel lõi veri pähe. Vastulauseks kostitas Voskoboinikov siis pealtvaatajaid keskmise sõrmega. 

Jalgpalliliidu infojuht Mihkel Uiboleht kinnitas Õhtulehele, et alaliit on intsidendiga kursis ning juhtunu osas alustatakse distsiplinaaruurimist. "Oleme situatsioonist teadlikud ja uuel nädalal võtame kõnealuse olukorra ka arutuse alla. Kindlasti küsime asjaosaliste kommentaare ning seejärel otsustame, kas ja mil määral karistada," selgitab Uiboleht. 

Jalgpalliliidu andmetel kostitati 36 korral Eesti koondise eest platsil käinud Voskoboinikovi tõepoolest erinevate hüüetega. "Jah, [Karjuti "Vosko, mine Hiina tagasi"], esialgne info on meil täpselt samasugune. Nüüd peame seda kontrollima. Mängu videopilt on meil olemas ja esimesed teated vahejuhtumist jõudsid meieni juba eilse kohtumise ajal," lausub Uiboleht. 

Analoogne intsident esines jalgpalli Eesti kõrgliigas ka 2012. aastal, kui toona FC Flora ridades pallinud Siim Luts väljakult lahkudes Tammeka poolehoidjatele samuti keskmist sõrme näitas. 

"Tõepoolest, sarnane juhtum on meil esinenud. Tõsi, seal oli sisu natukene teistsugune, et Luts oli juba mängust punase kaardi tõttu eemaldatud ja seetõttu oli olukord eskaleerunud juba enne seda," kinnitas Uiboleht varasemat seika.

Toona karistas jalkaliit praeguseks Eesti koondist 31 korral esindanud pallurit kahemängulise lisakeeluga. 

Inetu žesti tabas kaamerasilma jaoks Soccerneti fotograaf Jana Pipar. Vaata fotot SIIT

Siim Lutsu inetu intsident 2012. aastal: