Mullused finalistid Novak Djokovic ja Stan Wawrinka.Foto: Susan Mullane
Tennis
5. august 2017, 14:46

Mullused finalistid jäävad selle aasta US Openilt eemale (1)

Selle aasta viimane Suure Slämmi turniiri US Openi peab läbi ajama ilma mulluste finalistideta. Tenniseturniirist jäävad kõrvale varasemad tšempionid Novak Djokovic ja Stan Wawrinka.

Turniiri kahekordne võitja (2011 ja 2015) Djokovic andis hooaja lõpetamisest teada juba juulikuus, kui avalikustas, et maadleb pikemat aega küünarnuki probleemiga. 

"Kõik spetsialistid, kellega ma konsulteerinud olen, nõustuvad, et mu käsi vajab puhkust," sõnas mees möödunud kuul. "Kasutan pikemat tennisest eemalolekut ülejäänud keha treenimiseks ja ühtlasi saan rahulikult keskenduda mängu elementidele, mille jaoks muidu aega üle ei jää," lausus ka möödunud aastal finaalis pallinud Djokovic. 

Mulluse tšempioni Stan Wawrinka eemale jäämine on värskem uudis. Valgepalluri hooajale tõmbas kriipsu peale põlvevigastus. 

"Pärast pikki arutelusid oma meeskonnaga olen otsustanud tänavuse hooaega ennetähtaegselt lõpetada. Mu põlv vajab arstide tähelepanu," sõnas maailma neljas reket. 

"Loomulikult on tegemist raske otsusega, kuid olen juba praegu kindel, et naasen tugevamana kui kunagi varem," kinnitas 32aastane šveitslane. 

Varasematest võitjatest peaks Ameerika lahtistel väljakutele astuma Marin Cilic, Rafael Nadal, Andy Murray, Juan Martin del Potro ja vanameister Roger Federer.