Jaak-Heinrich Jagor Eesti meistrivõistlustel. Foto: Alar Truu
Kergejõustik
5. august 2017, 18:36

ÕL LONDONIS | Jagori eesmärgid: koht poolfinaalis ja isiklik rekord

Pühapäeval kell 13.05 algab Londoni olümpiastaadionil toimuval kergejõustiku MMil meeste 400 m tõkkejooksu esimene ring. Lisaks Rasmus Mägile teeb kaasa ka Jaak-Heinrich Jagor, kelle eesmärk on joosta isiklik rekord ja jõuda poolfinaali.

Paari nädala eest läbis Jagor Eesti meistrivõistlustel tõketega staadioniringi 49,38ga, isiklik rekord on sajandiku võrra kiirem. Kuidas on koduse mõõduvõtu ja MMi vahele jäänud aeg kulgenud?

„Treeningutes ma midagi ei muutnudki. Soov oli Eesti meistrivõistluste jooksust välja tulla,“ ütles ta päev enne starti. Mehe sõnul tehti paar kiiremat treeningut ja järgmisel hetkel oldigi juba Londonis. „Suuri treeningtsükleid planeerima ei saanud hakata, igal päeval vaatasin, kuidas keha vastu peab.“

Olümpiastaadioniga ta veel tutvunud pole: „Otseselt ei tunne sellest ka puudust. Otsustasin natuke hiljem kohale tulla. EMil käitusin samamoodi ning tundus, et see on õige otsus,“ selgitas Jagor, kes saabus Londonisse reede pärastlõunal.

Millised eesmärgid Jagor endale MMi eel püstitas? „Tahan kindlasti esimest korda maailmatasemel võistlusel poolfinaali pääseda. Aeg ei tohiks olla kehvem kui minu isiklik rekord. Rada on tiitlivõistlustel alati kiire – tuleb mentaalselt hästi tugev olla ning õigeid otsuseid teha. Tarbetult energiat ei tasu kulutada.“

Jagori eeljooks:

Mägi eeljooks: