Korvpall
5. august 2017, 23:56

MM-valiksari: Armeenia juhib alagruppi Rootsi ja Bosnia ees...

Eesti koondis alustas korvpalli MMi eelvaliksarja meeldiva võiduga Skopjes, ülejäänud alagruppides püüab kõige enam pilke Armeenia, kes jätkab kahe vooru järel täiseduga.

Riik, kes on aastakümneid jäänud rahvusvahelisest korvpallielust kõrvale, astus mullu areenile Euroopa väikeriikide meistrivõistluste võitmisega (Vana Maailma väljakute supertsentri Bryant Dunstoni toel) ning nüüd on kodus alistanud järjest Slovakkia ja täna tulemusega 82:69 ka Rootsi. Umbes pool rivistusest on ameeriklased ning omadki mehed saanud haridust USA ülikoolides. Jääb üle ainult imestada, kuidas on suudetud pabereid niimoodi ajada, et üle ühe naturaliseeritud mängija kirjas ei ole.

Samas, A-alagrupis alistas Bosnia ja Hertsegoviina Slovakkia 84:71 ning on koos Rootsiga ühe võidu peal. Slovakkia on kaotanud mõlemad mängud.

B-grupis võitis Holland võõrsil Austria 79:73, avavoorus olid austerlased olnud ligi 30 punktiga üle Albaaniast. Siin peaks küll selge olema, kes need kaks põhivaliksarja kvalifitseeruvat tiimi on.

C-grupis on siis Eestil ja Kosovol 1 võit ning Makedoonial 2 kaotust.

D-grupis võitis Bulgaaria Valgevenet 78:68, kusjuures kaotajate edukaim oli 19 punktiga ekskalevlane Vitali Ljutõts. Siin on Bulgaarial 2 võitu ning Valgevenel ja Portugalil 1 kaotus.