Kaotaja Usain Bolt (taga) õnnitleb võitjat Justin Gatlinit.Foto: AP / Scanpix
Kergejõustik
6. august 2017, 10:29

Briti meedia: Bolt kaotas kergejõustiku suurimale häbiplekile! Gatlin: Bolt ütles, et väärin seda võitu (10)

Kergejõustiku MMi 100 meetri jooksu finaalist räägitakse ilmselt veel kaua. Karjääri viimase suure staadionisirge läbinud Usain Bolt ei saagi kuningana areenilt lahkuda, sest kahekordne dopingumees jäi ette.

"Tähistamise õhtu pöördus häbiväärseks õhtuks," kirjutas Briti väljaanne Daily Mail, nimetades Justin Gatlini võitu kergejõustiku suurimaks õudusunenäoks. "Kahel korral dopingu tarvitamise eest karistada saanud Gatlin vilistati välja juba enne jooksu ja ta tähistas võitu vaikselt, tõstes sõrme suule."

Kaks aastat tagasi ütles BBC kommentaator, omaaegne tippkeskmaajooksja Steve Cram Pekingi MMi kommenteerides, et Bolt päästis Gatlinit alistades spordi. Eile tundus Daily Maili suleseppadele, et kaotati midagi enamat, mitte ainult Bolti kuld.

"Mida tunneb IAAFi president, lord Sebastian Coe?" küsis Daily Mail. "Ta oli mõni päev tagasi öelnud, et tema spordiala põletavaim probleem pole doping. Tõsiselt? 35-aastane kahel korral vahele jäänud mees, kes on vanuse lisandudes muutunud üha kiiremaks, ajas just lörri ühe kõigi aegade suurema kergejõustiklase lahkumisetenduse. Kui on miski veel suurem probleem, tahaks sellest kuulda.

Pärast jooksu jätkas rahvas rääkimist, et Bolt on spordi päästja, kuid tegemist oli päästja jaoks kehvima stsenaariumiga. Küsimus polnud ainult kümne aasta jooksul esimeses suurvõistlusel saadud kaotuses, vaid kaotuses Gatlinile, ameeriklasele, kes sümboliseerib kõike, mis kergejõustikus on valesti," jätkas Daily Mail halastamatult.

Ka pressikonverentsil võtsid ajakirjanikud kiirelt dopinguteema üles. "Usain ütles: õnnitlen, sa oled seda väärt, sa ei vääri seda väljavilistamist," kaitses end Gatlin.