Foto: Jörgen Norkroos
Krimi
6. august 2017, 18:33

Pärnu politsei tänab peale hullu Weekendi nädalalõppu külastajaid (3)

Neljapäeval Pärnus alanud muusikafestival Weekend Baltic pea kahekordistas kolmeks päevaks linna elanikkonda, kuid vaatamata suurele rahvahulgale möödus nädalavahetus tõsisemate vahejuhtumiteta.

Pärnu politseijaoskonna juht Andres Sinimeri tänab kõiki festivalikülastajaid, kes end viisakalt üleval pidasid ning kiidab kohalikke mõistva suhtumise eest.

Kokku registreeriti Pärnu linnas neil päevil üle 20 kuriteo. Festivaliga on põhjust seostada umbes pooli. Nende seas olid vägivallakuriteod, suures koguses narkootilise aine omamised ning kaks joobes juhtimist. Sadakond alustatud väärteomenetlust olid peamiselt seotud alkoholi tarvitanud alaealiste või keelatud ainete tarvitamise või omamisega. Registreeriti mõned vargused ning avaliku korra rikkumised.

Politseijaoskonda tõid korrakaitsjad erinevatel põhjustel üle 200 inimese. Neist umbes poolsada olid alaealised ja valdavalt oli politseijaoskonda toimetamise põhjus alkoholijoove. Mullu oli jaoskonda toodud alaealisi poole rohkem. Kainenema viidi samuti ligi poolsada inimest, mida on sama palju kui eelmisel aastal.

Pärnu politseijaoskonna juhi Andres Sinimeri sõnul on suurt rahvahulka arvestades ülalnimetatud numbrid ootuspärased.

„Nagu eelnevatel aastatel olime ka tänavu nädalavahetuseks põhjalikult valmistunud. Kaasasime piisavalt lisajõudusid teistest prefektuuridest ning politseikadette ja abipolitseinikke, et tagada valmisolek kiireks reageerimiseks. Enamik olukordi sai lahendatud sõnajõuga ning piisas korrakaitsjate suhtlusest kodanikega. Ilmselt jäi nii mõnigi pahategu tegemata, sest politseid oli linnas näha ja tunda meie hinnangul piisavalt,“ rääkis Sinimeri.

Tema sõnul oli ääretult positiivne see, et alkoholi tarvitanud alaealisi oli silmnähtavalt vähem ning noored tõestasid, et pidutseda saab ka kainena. Ta kiidab turvaettevõtte tipptasemel meeskonda, kes hoolitsesid festivalialal turvalisuse eest.

„Ma tänan kõiki festivalikülastajaid, kes end viisakalt üleval pidasid ning kes pidutsesid ohutult. Samuti tänan kohalikke elanikke, kes oma mõistva suhtumisega suurfestivali edukale toimumisele kaasa aitasid,“ lisas politseijuht.

Pärnu politseijaoskonnas ootavad omanikke nädalavahetusel linnast ja festivalialalt leitud esemed. Festivalialal leidude tagastamise eest vastutanud Pärnu teeninduse juht Annika Pärna sõnul oli tänavu kaotatud esemeid vähem kui mullu.

„Festivaliala politseitelgis tagastati omanikele jooksvalt enam kui pooled leidudest. Kõige rohkem kaotati kolme päeva jooksul pangakaarte, isikuttõendavaid dokumente, mobiiltelefone ja võtmeid. Praegu ootab jaoskonnas omanikku veel 13 mobiiltelefoni, kolm rahakotti, üks sülearvuti, üks nutikell ning mitmed autovõtmed,“ rääkis Pärna.

„Kindlasti tasub meie Facebooki lehelt üle kontrollida, kas leid on seal avaldatu hulgas. Kuna leitud esemeid lisandub ka järgnevate päevade jooksul, tuleks helistada leidude infotelefonil 444 6500 või 5308 6177,“ lisas ta.