Kristian Kullamäe.Foto: Robin Roots
Korvpall
6. august 2017, 20:49

Kristian Kullamäe: rahvas käis saalis, elas kaasa ja kolmas koht - vinge!

Eesti U18 koondise üks liidreid Kristian Kullamäe tõdes pärast koduse EM-turniiri lõppu, et midagi põdema pole mõtet jääda. 

"Eks ikka natuke halb on seda finaali vaadata," sõnas Kullamäe mõru muigega, samal ajal kui Suurbritannia ja Horvaatia esikoha mänguks soojendust tegid. 

Jätkates juba positiivsemalt: "Aga tegime väga vinge kolmanda koha mängu. Olime hästi valmis, vastane pigem polnud. Tegime omad asjad ära ja olime paremad," võttis mängujuht turniiri viimase kohtumise kokku. 

Kuigi eesmärk oli finaalipääs, siis pronksimänguks jagus piisavalt motivatsiooni. "Kui medal on mängus, siis ega kaotama ei lähe. Tahad ju ikka mängida nii hästi kui võimalik," kinnitas Kullamäe.

Ta lisab, et üldiselt tuleb turniiriga rahule jääda. "Kindlasti positiivne. Saime medali, rahvas käis vaatamas, elati kaasa. Ei tea, kas Eesti noorteturniiridel on üldse nii palju rahvast käinud?" arutles pallur, kes kogu turniiri hindab 4+ vääriliselt.  "Minu arust väga vinge. Suur aitäh publikule, kes saalis käisid!" 

Finaalkoht jääb küll kripeldama, kuid britid väärisid seda Eestis rohkem. "Nad olid hästi kodutöö teinud ja suutsid meie tugevad küljed ära võtta. Me ei suutnud sellega kohaneda ja nende relvi ära võtta," meenutas Kullamäe eilset.

"Eile ma teatud mõttes põrusin," viskas rünnakutedirigent kivi ka enda kapsaaeda, lisades: "Täna üritasin mineviku ära unustada ja viimaseks mänguks keskenduda. Algus õnnestus ja nii lõpuni välja." Plaan õnnestus hästi, sest Kullamäe kostitas Iisraeli 29 silmaga. 

Nüüd ootab mängujuhti ees paarinädalane puhkus, misjärel liitub ta Oettinger Rocketsi treeningutega, kellega Saksamaa kõrgliigaks valmistuma asutakse. "Annan endast kõik, et ka seal platsile saada," lubas Kullamäe.