Pronksine Eesti U18 korvpallikoondis. Foto: Robin Roots
Korvpall
6. august 2017, 21:11

U18 korvpallikoondise peatreener: need ei ole sellised poisid, kes lihtsalt alla annavad

Kuigi Eesti U18 korvpallikoondis lõpetas koduse EMi pronksmedaliga, peegeldus peatreener Vaido Rego silmist kerget pettumust. 

"Eks ta sellise lohutusauhinna maitsega on tõesti," tõdes Rego vahetult pärast pronksimängu. "Me ei suutnud turniiril enda maksimumi realiseerida." 

Eelkõige peab loots silmas eilset kohtumist brittidega. "Inglastel on väga tugev võistkond. Kui ei suuda enda maksimumi välja mängida ja kõikidel mängijatel ei õnnestu ka kõik asjad, siis on sel tasemel ikkagi raske suures mängus olla," arutles ta. 

Kuigi eesmärk jäi täitmata, jääb Rego hoolealustega rahule. "Poiste ees müts maha. Pärast rasket hetke suutsid nad end kokku võtta ja vähemalt lohutusauhinna teenida," kiitis peatreener. 

"Ütlen ausalt, arvasin, et see saab raskem olema [mängijate motiveerimine]. Aga need ei ole sellised poisid, kes lihtsalt alla annavad ja püssi põõsasse viskavad," jätkas ta. "Seda enam, et mängid oma sõprade, tuttavate ja sugulaste ees. Väga tublid, et suutsid end kokku võtta." 

"Selge on, et meie eesmärk oli A-divisjoni koht saada. Oma eesmärki me ei täitnud. Aga posisid ei teinud ühegi vastasega mängides hinnaalandust," võttis Rego kokku.