Grit Šadeiko Londoni MMil. Foto: ANDREJ ISAKOVIC
Kergejõustik
7. august 2017, 00:20

ÕL LONDONIS | MMi 13. naine Grit Šadeiko: parem tulemus on kuskil mu sees olemas (9)

Grit Šadeiko kogus Londoni MMil naiste seitsmevõistlus 6094 punkti, mis tagas talle 31 ühe võistleja seas 13. koha.

Eestlanna, kes hoidis avapäeva järel 18. kohta alustas teist päeva kaugushüppes täpselt kuue meetrise hüppega. Odaviskes sai Šadeiko kirja 47.47 ja kahepäevase pingutuse viimasel alal ehk 800 meetri jooksus märgiti 28aastase naise ajaks 2.18.88. 

Ühtlasi on tegemist Šadeiko karjääri parima täiskasvanute tiitlivõistlustel. "Tegin juba enne nalja, et läksin MM 15. kohta Pekingist kaitsma, aga tasuks tuli 13. koht," ütles Šadeiko esimese emotsiooni pealt võistluse kokkuvõtteks. 

Šadeiko seeria Londoni MMil.

"Tegelikult oli täiesti tavaline võistlus. Need tiitlivõistluste pikad päevad väsitavad hullult ära. Saan aru, et kõigil on samad tingimused, aga alles keskööl saab magama, hommikul kell 6.20 on äratus, et tagasi tulla. Nad võiksid seda ajakava sportlasesõbralikumaks teha," oli eestlanna tiitlivõistluste korralduse suhtes kriitiline. 

Teise päeva tulemustega neiu päris rahule ei jäänud, ent pakatas optimismist: "Odavise oli enam-vähem, kaugushüpe aga katastroof."

Naised pärast seitsmevõistluse viimast ala. Grit Šadeiko paremal. Foto: FABRIZIO BENSCH

Küll aga tunneb Šadeiko rõõmu, et on tänavu tehtud kolme seistmevõistluse järel täie tervise juures. Lisaks on ta enda sõnul leidnud uuesti enesekindluse. "Parem tulemus on kuskil mu sees olemas! See peab tulema! Ma luban seda!" kinnitas ta.

Maailmameistriks krooniti 6784 punkti kogunud belglanna Nafissatou Thiam, teine oli sakslanna Carolin Schäfer (6696) ja kolmas hollandlanna Anouk Vetter (6636).