Peatreener Jürgen Klopp on hetkel Ragnar Klavani ja teiste oma hoolealuste tööga rahul. Foto: PAUL ELLIS
Jalgpall
7. august 2017, 09:57

Klopp on kindel: ma ei vaja rohkem kaitsjaid

Liverpooli peatreener Jürgen Klopp on algava hooaja eel optimistlik. Hooajaeelsete sõprusmängude tulemused on andnud sakslasele piisavalt enesekindlust, mistõttu ei pea mees vajalikuks pea ees üleminekuturulainetesse hüpata. 

Jalgpalliväljakul on Ragnar Klavani leivaisa sel suvel pidanud kaheksa kohtumist, kust võitjana on väljutud kuuel korral. Teiste seas on kotti pistetud sellised vutiklubid nagu Müncheni Bayern ja Leicester City. Ainsana suutsid Inglismaa klubiga võrdsed 90 minutit mängida Madridi Atletico ja Wigan Athletics. 

Vaatamata edukatele sõprusmängudele hõljub õhus jätkuvalt küsimärke meeskonna kaitsemängu ja -mängijate osas. Suurem osa suvest on Liverpooli seostatud 26aastase Virgil van Dijkiga, keda Punased (Liverpooli hüüdnimi - K.J) väidetabalt juba pikka aega jahtinud on. Senimaani on Southampton aga resoluutselt kõik pakkumised kaitsemängija eest tagasi lükanud. Meeskonna viimase 3:1 võidumängu järel uuritigi pressikonverentsil peatreener Jürgen Kloppilt, kas ta on oma (kaitse)koosseisuga rahul.

"Meil on juba neli [kaitsjat], ma ei usu, et meil läheks neid veel rohkem vaja," oli lootsi kiire vastus uurivale ajakirjanikule. "Hetkel olen komplekteeritusega rahul. Otseloomulikult on meil 31. augustini aega, aga ma ei hakka sellepärast uut keskkaitsjat meeskonda tooma, et teie arvate nii."

"Kui te vaatate praegu turul ringi, öelge mulle viis kaitsjat, kes muudaksid meid paremaks. Viis," ilmestas sakslane üleminekuturgu. "Muidugi töötame mitmel rindel, et klubi paremini üles ehitada, kuid hetkel olen asjade käiguga rahul."

Klopp rõhutas pressikonverentsil, et töötada tuleb olemasolevate mängijatega, mitte mõelda oleksite ja poleksite peale. "Ma ei käi ringi ja mõtle, aga kui me teda ei saa, mis siis juhtub. Ma ei käitu nii," jäi sakslane resoluutseks. 

Liverpool on sel suvel täiendanud oma ridu kolme mängijaga. Itaalia kõrgliigast muretseti endale juba varemgi Inglismaa palliplatse väisanud Mo Salah. Kaitseliini toodi 10 miljoni euro eest šotlane Andrew Robertson ja Albionimaa pealinnaklubist Chelsea meelitati endale noor britt Dominic Solanke.

Ragnar Klavani leivaisa alustab Inglismaa kõrgliigat 12. augustil, kui võõrsil minnakse vastamisi Watfordiga. Kolm päeva hiljem ootab Liverpooli ees sõit Saksamaale, kuna Meistrite liiga play-off'is madistatakse Hoffenheimiga.