AHASTUS: Tomaš Štanek oli üleeile väga lähedal oma karjääri teisele tiitlivõistluste medalile täiskasvanute seas. Foto: REUTERS
Kergejõustik
7. august 2017, 17:21

Kuulitõukaja Tomaš Štanek: "Olen väga pettunud!"

VIDEO | Mõõtmisskandaal Londoni MMil: kas kohtunike aps röövis vägilaselt medali? (17)

Kuulitõukaja Tomaš Štanek jäi eile õhtul kergejõustiku MMil väga napilt medalita - tšehh tõukas raudmuna 21.41 meetri kaugusele, pronksi võitnud Stipe Žunic edestas teda kõigest viie sentimeetriga. Štanek usub aga, et kohtunikud mõõtsid tema parimat tulemust valesti.

Nimelt oli otsepildi järgi hinnates Štaneki edukaim katse veidi alla 22 meetri ning mees oli veendunud, et kohtunikud määrasid tema tõukele vale maandumisjälje. „Peame kohe protesti sisse andma. See on vähemalt 21.80, millest oleks piisanud hõbemedaliks,“ reageeris Štanek, kui talle näidati meediatsoonis oma parimast tõukest pilte ja videosid. Lõpuks 190 cm pikkune ja 125 kg kaaluv tšehh siiski kaebust ei esitanud.

„Olen väga pettunud. Viis sentimeetrit pole midagi ning olen kindel, et kui ma oleksin saanud veel kord tõugata, oleksin kindlasti medali võitnud,“ sõnas Štanek kodumaisele väljaandele Blesk. „Samas pole tulemus - olen ju maailma paremuselt neljas kuulitõukaja - paha, aga tean, et minus peitub rohkemat. Medalist jäid mind lahutama pisidetailid.“

Kuulitõuke maailmameistriks tuli uusmeremaalane Tomas Walsh (22.03), kellele järgnesid Joe Kovacs (21.66) ja horvaat Žunic. Sealjuures tekitas medaliheitluses kamaluga põnevust Kovacsi viimane tõuge.

Ameeriklase kuul maandus 22 meetri peale, kuid kohtunikud tõstsid üleastumise märgiks punase lipu. Tunamullu Pekingi MMil kuldmedali võitnud Kovacs andis sisse protesti, kuid mõistis videokordust nähes oma eksimust.

„Olin alguses endast väljas, aga olen nüüd maha rahunenud. Protest lükati tagasi, sest olin jalaga tõukeringi ääre peal. Pean olukorraga leppima ja õnnitlen Walshi kulla puhul,“ rääkis 28aastane sportlane.