Anfieldi murukatte kastmine varasematel hooaegadel.Foto: Carl Recine
Jalgpall
8. august 2017, 16:01

FOTOD | Liverpooli koduväljak sai algavaks hooajaks uue kuue

Liverpooli jalgpallimeeskond on sel suvel mängijate peale kulutanud 50 miljonit eurot. Otseloomulikult pole tegemist ainukese kohaga, kuhu jalgpalliklubi raha investeerida saab. Üle 10 miljoni euro investeeriti sel suvel ka kodustaadioni Anfieldi renoveerimisse.

Liverpooli mängijad saavad 19. augusti platsile joostes tunda midagi täiesti uut. Nimelt esimest korda sellel sajandil vahetati Anfieldi väljaku murukatet. Viimati 1999. aastal uue kuue saanud rohelise väljaku kvaliteedi üle on varem oma kriitikanooli saatnud nii Jürgen Klopp kui ka meeskonna eelmine peatreener Brendan Rodgers. 

Liverpooli jalgpalliklubis selliste ehitusprojektide eest vastutav Andy Parkinson on kindel, et nii pallurid kui treener tajuvad uut katte kvaliteeti. "Mängijad märkavad kindlasti seda erinevust. Isegi kui erinevus ei tule esile koha hooaja avamängudes, peaks talvel vahe olema kui öö ja päev võrreldes varasemaga," sõnab mees. 

Nüüdisaegne murukattehooldus kipub rohkem raketiteaduse valdkonda minema. Tippmeeskondadel ei piisa ammu enam paaris aednikust, kes murutraktori ja rehadega roheluse eest hoolitsevad. 

"Uuendatud on ka kogu veevärk ja torustik Anfieldi all. Veel eelmiselgi aastal vedasime voolikuid väljakule, et muru kasta. Nüüd oleme ka selles valdkonnas teinud sammu edasi," kiitleb Parkinson. Samamoodi on uuendatud äravoolu, mis tähendab, et üleujutusi staadionil ja selle ümbruses enam kartma ei pea. 

Anfieldi murukatte kastmine varasematel hooaegadel. Foto: Carl Recine

Poolehoidjate meeleheaks ehitati kinniseks ka üks staadioni nurgatribüünidest, kust talvel külmad tuuleiilid sisse trügisid. 

Samamoodi on Anfield tehtud ratastoolisõbralikumaks. Liverpooli kodustaadionile rajati uued kaldeed, laiemad koridorid ja 250 invaliidi kohta. Muudatuste nimel tuli paraku ohverdada ka tavalisi pingiridu, leiti võimalus osad istmetest uutele pindadele pigistada. 

"Istmete ümber mängimine polnud kerge, kuid saime sellega siiski hakkama," räägib Parkinson. Liverpooli publikunumbrid saavad statistikaraamatutes ilmselt nüüd väikese hoobi (Anfieldi uus mahutavus on 54022), kuid kaotatud 52 koha asemel on ülejäänud toetajate elu tehtud mugavamaks ja staadion ilusamaks. 

Lisaks suurendati klubi poe pindala ligi kaks korda, seega fänniatribuutikat on lettidel edaspidi rohkemgi kui vaja. Paremaks nokitseti ka riietusruume ja kontoreid, ikka selleks, et meeskonna mängijatel ja personalil elu mugavamaks teha.