Isaac Makwala palvetest kasu polnud.Foto: LUCY NICHOLSON
Kergejõustik
8. august 2017, 19:16

ÕL LONDONIS | KAHJU! 400 meetri jooksu medalisoosikut ei lubata starti, kuigi mees on oma sõnul täiesti terve

Londoni kergejõustiku MMi tänast võistlusprogrammi tabas oluline kaotus, sest meeste 400 meetri jooksu finaalis maailmarekordimehe Wayde van Niekerki suurimaks ohustajaks peetud Isaac Makwala ei tohi noroviiruse ehk maakeeli oksendamistõve tõttu starti tulla, kirjutas BBC.

Täna hommikul oli Makwala Õhtulehega vesteldes kinnitas sprinter, et on tegelikult täiesti terve: “Ma olen võistlemiseks täielikult valmis. Minu eesmärk on õhtul starti minna ja medal võita, miks mitte kuldne.”

“Ma olen öö läbi palvetanud, et see olukord kuidagi laheneks. Olen endast kõik andnud, et just siin startida. Ma ei saa olla enam paremini valmis. Minu eesmärk oli siin kahe medali eest võidelda. Uskumatu, et nüüd sellises olukorras olen,” lisas ta.

Segadus sai alguse esmaspäeval, kui Makwala staadionile saabudes oksendas ning korraldajad seda nähes mehe nime 200 meetri jooksu stardinimekirjast maha tõmbasid. Makwala treener kinnitas Õhtulehele, et ilmselt oksendas sportlane liigse närvipinge tõttu.

Suurbritannia tervishoiuministeeriumi andmetel on Toweri hotellis peatnud sportlastest ja taustatiimi liikmetest haigestunud 30. Samas hotellis peatub ka Eesti koondis.