Sebastian Loeb tutvus sel nädalal uue WRC autoga. Foto: MICHAEL BRADLEY
WRC
9. august 2017, 13:37

VIDEO | TAGASITULEK ÕHUS? Sebastian Loeb aitas Citroenil autot testida

Prantslasest üheksakordne maailmameister on tagasi WRC auto roolis, vähemalt esialgu. Sebastian Loeb testis teisipäeval Prantsuse autotootja tänavust masinat ja sõnas, et tunneb kihutamisest endiselt mõnu.

"Tunne on mõnus! Olen natukene jahmunud, kui kiire uus masin nobedates kurvides on võrreldes vana autoga," sõnas mees WRC kodulehele pärast testimist. Loebi kaassõitjaks Prantsusmaa teedel oli vana tuttav Daniel Elena.

"Võrreldes vanade WRC masinatega on uus auto igas aspektis natukene parem," märkis vanameister. "Hommikustes märgades tingimustes oli keerulisem masinat ohjes hoida ja head sõidutunnetust saada, kuid kui õhtupoole ilma paranes ja asfalt kuivaks tõmbas, oli teel lausa lust sõita."

Samas kinnitas prantslane, et ei plaani tagasitulekut autoralli MM-sarja. "Plaan oli ainult testima tulla. Mina sain tutvuda uue WRC autoga ja Citroen saab ära kasutada minu kogemusi ja märkusi," kinnitas 2004. kuni 2012. aastani autoralli maastiku valitsenud Loeb.

Tänavu kihutas mees Peugeot masinaga rallikrossi sarjas, kuid tulevaseks hooajaks pole veel lepinguid sõlmitud. "Hetkeseisuga on mu tulevik lahtine," sõnas mees.