Jamont Gordon 2012. aastal Moskva CSKA särgis.Foto: AFP / Scanpix
Korvpall
9. august 2017, 14:34

Kalev loodab jõuda lepinguni Kristjan Kanguriga

BC Kalev/Cramo lootis värvata endist CSKA tagamängijat, tehing jäi viimasel hetkel katki (3)

Eesti korvpallimeister BC Kalev/Cramo püüdis tagaliini värvata tõeliselt suurt kala, kuid tehing jäi viimasel hetkel katki. Tõsi, taas olnuks tegemist mitmes mõttes riskeeriva sammuga, aga nüüdseks on niikuinii tegemist ainult "oleksitega".

"Eile õhtul tuli lõplik "ei"," tõdes Kalevi mänedžer Kaarel Sibul. "Läbirääkimised edenesid, meie poolt läks leping eelmise nädala keskel ookeani taha allkirjastamiseks. Ent vastust ei tulnud ja hakkasime juba mõne päeva eest kahtlustama, et seda ei tulegi ning peame hakkama otsima uut mängijat."

Kellest käib jutt? Piisavalt nimekast mängijast, Jamont Gordonist. Praeguseks 30-aastane mängumees ei osutunud 2008. aasta NBA draft'is valituks ning ta hakkas leiba teenima Euroopas. Esmalt Bologna Fortitudos, seejärel Zagrebi Cibonas ning aastatel 2010-2012 absoluutses tippklubis, Moskva CSKAs.

Viimastel hooaegadel on meest kimbutanud vigastused, tema hind on langenud ja seetõttu Kalev üldse sai võtta pähe mõtte tema värbamisest. Läinud talvel liitus Gordon mõneks kuuks Belgradi Partizaniga. Ta kogus Aadria liiga kuues mängus keskmiselt 16 minutiga 4,5 punkti ja 1,5 korvisöötu.

Sibul nentis, et just sel suvel on mängijate hinnad läinud lakke ja isegi suurklubid on "number kahtede" värbamisega hädas. Küll edenevad asjad Eesti mängijate osas.

Koondise kapten Kristjan Kangur teatavasti ei jätka Varese klubis, Kalev alustas temaga läbirääkimisi ning Sibul loodab, et nädala-paari jooksul jõutakse kokkuleppele. Lähiajal loodetakse aga allkirjastada leping Martin Dorbekuga.