Tori Bowie 100 meetri jooksu kuldmedaliga. Foto: ADRIAN DENNIS
Kergejõustik
9. august 2017, 15:12

Sprindi maailmameister ei saa traumade tõttu kuldset duublit teha

Naiste 100 meetri jooksu finišis kuldmedali saamiseks metsiku lõpusirutuse teinud Tori Bowie't vaevavad kukkumise järgselt pisitraumad. Vigastuste tõttu oli ameeriklanna sunnitud loobuma 200 meetri jooksust ja kahtluse all on ka 4x100 meetri teatejooks. 

26aastane naine pälvis pühapäeval kuldmedali, kui lõpuruudustikus tehtud metsiku kehasirutusega edestas ühe sajandikuga Elevandiluuranniku sprinterit Marie-Josee Ta Lou'd. Meeleheitliku lõpusirutuse tagajärjel pea ees jooksuareenile maha lennanud ameeriklanna tunneb ennast kukkumise järgselt endiselt veidi kangelt, mistõttu ei tulnud eile ka 200 meetri eeljooksus starti.

Naiste 200 meetri hooaja edetabelijuhina oleks Bowie olnud suurepärane võimalus Londonist oma teine kuldmedal võtta ja selliste legendaarsete sprinterite nagu Katrin Krabbe ja Shelly-Ann Fraser-Pryce kõrvale tõusta. 

4x100 meetri jooksus loodab ameeriklanna oma naiskonda kukkumises saadud pisitraumade kiuste ikkagi aidata.

Naiste 200 meetri distantsi poolfinaalid ja kuldmedalijooks toimuvad homme. Peamised medalipretendendid on kümnevõistleja Maicel Uibo abikaasa Shaunae Miller-Uibo, 100 meetri hõbeda ja pronksmedali omanikud Marie-Josee Ta Lou ja Dafne Schippers ning ameeriklanna Deajah Stevens