Shaunae Miller-Uibo pärast MMi finaali.Foto: JEWEL SAMAD
Kergejõustik
10. august 2017, 02:30

Miller-Uibo ema: ei tea, mis juhtus, kuid ta võidab 200 jooksus kuldmedali (7)

Londonis toimuval kergejõustiku MMil lõppes kolmapäevane võistluspäev šokiga: naiste 400 finaalis kindla liidrina lõpusirgele tulnud olümpiavõitja Shaunae MIller-Uibo kangestus viimasel 50 meetril ja lõpetas neljandana.

Kõigile jäi mõistmatuks, mis bahamalannaga täpselt juhtus. Ülimalt pettunud Miller-Uibo ise ajakirjanikele selgitusi ei jaganud ning ka Bahama dressides ringi liikunud inimesed olid nõutud ega teadnud ka tunnike pärast finišit, mis lõpusirgel täpselt juhtus.

Bahama portaal tribune242.com püüdis kinni aga sprinteri ema. Maybeline Miller tunnistas, et vastuseid pole ka sportlasel endal.

“Ta ei tea, mis täpselt juhtus,” selgitas Miller. “Ta liikus kindlal sammul finiši suunas, kuid tõmmati seejärel justkui jalust. Ta ei suuda seda mõista. Samas hoiab ta endiselt vaimu kõrgel ja ütles, et võidab 200 m jooksu. Täna jäi ta kuldmedalita, kuid saab selle 200 meetris.”

Võimalik, et Miller-Uibo jaoks sai saatuslikuks jahe ilm, sest Londoni olümpiastaadionil oli vaid 14 kraadi sooja, lisaks puhus külm tuul ja sadas vihma.

Naiste 200 m poolfinaalid peetakse neljapäeval Eesti aja järgi kell 23.05. Finaal on kavas reede õhtul.

Lõpusirgele tulles oli Miller-Uibo veel kindel liider. Foto: ANTONIN THUILLIER
Umbes 50 meetrit enne lõppu olümpiavõitja kangestus. Foto: ANDREJ ISAKOVIC