Mahiedine Mekhissi-Benabbad jookseb küll kiiresti, kuid inimesena võiks ta areneda.Foto: AFP / Scanpix
Kergejõustik
10. august 2017, 13:37

Takistusjooksu pahapoiss sai külge ka kitupunni maine, ta püüdis teist suurvõistlust järjest protesti abil medalit võita!

Prantslane Mahiedine Mekhissi-Benabbad on hea jooksja, võitnud 3000 meetri takistusjooksus kaks olümpiahõbedat ja ühe -pronksi, lisaks medaleid MMidelt ja EMidelt. Kuid tegemist on kergejõustikumaailma ehk vihatuma tegelasega.

Ta kohe ei oska skandaalideta hakkama saada ning ajab ikka ja jälle teistel harja punaseks. Eelmise aasta Rio olümpia finaalis lõpetas Mekhissi-Benabbad neljandana, Prantsusmaa delegatsioon andis kolmandana finišeerinud keenialase Ezekiel Kemboi kohta sisse protesti ja see läks läbi.

Stsenaarium peaaegu kordus nüüd Londonis. Mekhissi-Benabbad pälvis üleeile õhtul taas neljanda koha ning protest anti sisse tema ees lõpetanud ameeriklase Evan Jageri kohta - et too olla pärast veetakistusest väljumist astunud kahel korral prantslase jalale. Nüüd aga tuli mängu eelpool märgitud "peaaegu" - sel korral protesti ei rahuldatud.

Mekhissi-Benabbad sattus intsidendi keskmesse 2011. aasta juulis Monaco Teemantliiga etapil, kui ta pidas kaasmaalase Mehdi Baalaga maha paraja kakluse.

Mees ei oska käituda ka maskottidega. 2010. aastal Barcelonas EM-kulda võites käskis ta maskotil enda ette põlvili laskuda ja tõukas seejärel tolle pikali. 2012. aastal Helsingis rebis ta maskoti - kelleks oli kehastunud 14-aastane tüdruk - käest kingikoti ja lükkas seejärel toda kahe käega.

2014. aasta EMil Zürichis rebis Mekhissi-Benabbad pärast esimesena lõpetamist särgi seljast ja diskvalifitseeriti seetõttu.