Tanel Laanmäe.Foto: TAIRO LUTTER
Kergejõustik
10. august 2017, 22:00

ÕL LONDONIS | Laanmäe: kuni soojenduseni olin optimistlik, kuid seal muutus oda käes raskeks (1)

Londonis jätkuval kergejõustiku MMil ei pääsenud odaviskaja Tanel Laanmäe kvalifikatsioonist edasi. A-grupis visanud Laanmäe parimaks tulemuseks jäi 76.41, mis andis talle oma grupis 16 sportlase seas 13. koha.

Seitsmendat korda tiitlivõistlusel osalenud Laanmäe sõnul on raske öelda, miks ta võistlus kehvasti läks. "Ma ei saanud juba soojendusareenil õiget tunnet sisse, sama juhtus ka peaväljakul." ütles ta.

"Kogu suvi on olnud keeruline, ebastabiilne ja raske. Viimane trenn oli superhea, kõik näitajad oli korras, aga nüüd ei saanud ma õiget tunnet kätte," lisas Laanmäe. "Olin [täna] kuni soojenduseni optimistlik, kuid seal muutus oda käes raskeks."

Laanmäe jätkas: "Ma ei ütleks, et olin närvis. Lihtsalt ei leidnud head ja kerget minekut. Keeruline on seda selgitada."

Samas jäi Laanmäe jutust mulje, et tiitlivõistlustel vaevab meest ikkagi mingisugune mentaalne probleem. "Olen seda alati arvanud. Tiitlivõistluste eel hakatakse palju rääkima kvalifikatsioonist. Võib-olla olen loonud alateadlikult mingi raamistiku, et kui õnnestuks kvalifikatsioonist edasi pääseda, küll siis oleks lõppvõistlusel hea võistelda."

Laanmäe tunnistas, et on täpselt samas olukorras olnud ka varasematel tiitlivõistlustel. "Ma ei teagi, mida teha. Aastad lähevad, tiitlivõistlused jäävad selja taha..." mõtiskles nõutu sportlane.

27aastane odaviskaja on pöördunud ka psüholoogide poole, kuid seni pole tiitlivõistlustel see teda aidanud. "Ilmselt lähen nüüd tagasi Eestisse ja viskan jälle üle 80 meetri. Täna hotelli jõudes hakkan samuti ilmselt aru saama, milles probleem. Paistab, et kesknärvisüsteemis on mingi pidur peal."

A-grupis näitas pikimat heidet tänavuse hooaja liider Johannes Vetter, kes viskas 91.20. Lisaks sakslasele täitis normi teiste seas ka soomlane Tero Pitkämäki. Kvalifikatsiooninorm oli 83 meetrit.

Eesti aja järgi kell 22.35 algab B-grupi kvalifikatsioonivõistlus, kus läheb finaalikohta püüdma ka eestlane Magnus Kirt.