Kerr Kriisa palliga. Foto: fiba.com
Korvpall
11. august 2017, 16:41

SÜDI VÕITLUS! Eesti andis Venemaale vägeva lahingu, kuid Kriisa viskekontserdist jäi napilt väheks

Eesti U16 korvpallikoondis alustas täna Montenegros EMi A-divisjoni turniiri 71:74 kaotusega Venemaale. 

Meie noormehed alustasid kohtumist hästi, kui suure naabri vastu mingisugust aukartust ei näidatud. Eestlased haarasid 7:2 algedu ning avaveerand võideti 18:17. Sealjuures oli mängujuht Kerr Kriisa arvel koguni 15 punkti. 

Teisel veerandajal said venelased üha enam oma mängu käima. Eesti hoiti vaid 11 silma peal, ise visati 25 punkti, mis tähendas poolajaks idanaabritele eduseisu 42:29. 

Pärast pikka pausi kasvatas Venemaa edu veelgi ning halvimal juhul jäid meie poisid maha 21ga. Siiski alla ei antud ning minut enne kolmanda veerandaja lõppu jõudsid eestlased vaid seitsme punkti kaugusele. 

Viimasel neljandikul võideldi mehiselt edasi ning napp minut enne lõppu lahutas meid Venemaast vaid kolm silma. Saime veel võimaluse kohtumine tasakaalustada, kuid paraku otsustavtel hetkedel ei tabanud. Küll aga võitsid eestlased teise poolaja 42:32. 

Hiilgava partii tegi Kriisa, kelle arvele kogunes 37 mänguminutiga 30 punkti. Mängujuht tabas viskeid väljakult 16/10, lisaks vabaviskeid 9/8. Koondise teine liidermängija Kaspar Kitsing sai pärast ebakindlat algust kirja 10 silma, kuid eksis viimasel rünnakul. 

Podgoricas toimuval turniiril kohtub Eesti homme kell 21.30 Itaaliaga. Lisaks kuulub meie alagruppi veel ka Prantsusmaa, kellega minnakse vastamisi pühapäeval.