Foto: Heiko Kruusi
Galeriid
13. august 2017, 11:42

LÕBUS GALERII | Vaata, mis meeleolud valitsevad sel nädalavahetusel Käsmus toimuval Viru folgil! (3)

Reedel algas Käsmus Viru folk, mis sel aastal toimub juba kümnendat korda. Soome kultuurile keskenduv festival pakub lisaks muusikaelamusele ka meelelahutust muul moel. Kuidas, vaata juba galeriist!

Kümnes põhjamaise muusika festival Viru folk tähistab seekord Soome sajandat juubelit. Folgi veebilehel põhjendatakse valikut sellega, et soome kultuur on eestlastele lähedane, sellega ollakse seotud ajalooliselt ning lõimunud tänapäeval. Elab ju Soomes väga palju eestlasi ning omakorda Eestis soomlasi.

Foto: Heiko Kruusi

Kindlasti pole aga varem Eestis esinenud kolme päeva jooksul nii palju Soome erinevaid folkmuusikakollektiive kui sedapuhku Viru folgil. Esinejaid saabub lisaks Helsingile veel Turust, Oulust, Kuopiost, Rääkkyläst, Naantalist ja muudest põhjanaabrite kaunitest paikadest.

Kuulamist jätkub igale vanusele ja maitsele. Ja ka vaatamist, sest folgi filmiprogrammi täidavad Soome filmid ning üles riputatakse ka mitmed näitused. 

Mida pakub folk lisaks muusikale?

Kes kolme päeva jooksul kultuuriprogrammist mõneks hetkeks puhkust vajab, leiab lusti laadalt. Seal saab nii kõhutäidet kui ka keelekastet, ent miks mitte ka kauni soengu või uusi ehteid.

Foto: Heiko Kruusi

Söögiks pakutakse tavapärasele festivalitoidule lisaks ka teemakohaselt noppeid Soome köögist. 

Foto: Heiko Kruusi

Kel aga vihma ja tormiga külm naha vahele puges, saab sooja otsida autosaunast.

Foto: Heiko Kruusi