Valugrimassides Usain Bolt koos koondisekaaslastega staadionilt lahkumas. Foto: Matthias Schrader
Kergejõustik
13. august 2017, 10:30

Miks sai Bolti karjäär lubamatu lõpu? Süüdi MMi korraldajad?! (11)

Londoni MMi eelviimase võistluspäeva lõpetas trööstitu vaatepilt, kui Usain Bolt lõpetas oma võistluse staadionitartaanil, mitte võitjana finišis. 

Ilmselt oma sportlaskarjääris viimast korda rajale tuisanud jamaikalase võistlus lõppes 4x100 meetri teatejooksu viimases vahetuses ning koondis üle lõpujoone ei jõudnudki. 

"Nad lükkasid meie võistlust liiga kaua edasi," süüdistas Bolti koondisekaaslane Yohan Blake juhtunud korraldajaid. Nimelt lükkus teatejooksu start erinevate medalitseremooniate tõttu 10 minutit edasi. 

"Usainil [Bolt] hakkas külm, ta ütles mulle: "Asi tundub kahtlane,"" meenutas Blake Bolti sõnu vahetult enne starti. "Et spordilegend ja minu väga hea sõber nii lõpetas... see on kahetsusväärne." 

Jamaika koondise arst Kevin Jones kinnitab, et tegemist oli reielihase krambiga, kuid ei midagi tõsist. "Teda tabasid tõesti krambid, kuid füüsilisest valust oli tol hetkel rohkem murtud vaimne pool," lisas Jones. 

Jamaika teise vahetuse jooksja Julian Forte´i sõnutsi oli Bolt tõepoolest murtud. "Ta ei osanud meile täpselt öelda, mis juhtus, kuid ta vabandas kõigi koondislaste ees korduvalt," rääkis Forte. "Ütlesime talle, et selleks pole mingit vajadust - vigastused on üks osa spordist." 

Vaata videost, kuidas Bolti võistlus dramaatiliselt lõppes: