Eesti U16 korvpallikoondisFoto: fiba.com
Korvpall
13. august 2017, 18:51

KAHJU! Eesti korvpallinoored jäid U16 EMi alagrupis võiduta

Eesti U16 korvpallikoondis vandus täna EMi A-divisjoni C-alagrupis 78:59 alla seni vaid võite tunnistanud Prantsusmaa eakaaslastele. 

Meie noormehed jäid tagaajaja rolli kohe kohtumise alguses. Järjepanu teele saadetud visked ei leidnud oma sihtmärki ja nelja minutilise mängu järel oli Prantsusmaa peal 10:0. Meie poisid tabasid väljakult alles oma kümnenda viske ning pärast esimest korvi suudeti avaveerand vastastega kui võrdne-võrdsega lõpuni pallida. Esimesele puhkepausile mindi prantslaste 17:9 eduseisul. 

Võrdset mängu jätkus ka teisel veerandajal, kui Kaspar Kitsingu vedamisel suudeti Prantsusmaa eakaaslastega sammu pidada ja poolajale mindi 34:26 kaotusseisus. 

Kuigi pärast pikka pausi suutsid meie poisid mängida vahe korra isegi kolme punkti peale, suutsid prantslased ennast ikkagi koguda ja veerandaja lõpuks vahe 14 punkti suuruseks käristada. Viimane veerandaeg kuulus jällegi vastastele ning kohtumine lõppes Prantsusmaa 78:59 võiduga.

Meie parimana tõi Kaspar Kitsing üleplatsimehena 20 punkti, kellel tabas kaheksast teele saadetud kolmepunktiviskest neli. Võitjate parim korvikütt oli Killian Hayes 17 punktiga. 

Järgmiseks ootab kaheksandikfinaalis meie noormehi ees D-grupi võitja, kes selgub täna õhtul kolmikust Montenegro, Hispaania, Läti. Järgmise kohtumise kaotajat ootavad ees juba 9.-16. koha mängud. 

16 A-divisjonis mängivast meeskonnast langeb aste madalamale kolm viimast.

Kohtumine on järelvaadatav siit: