Paulinho Brasiilia koondise särgis. Foto: ANDRES STAPFF
Jalgpall
13. august 2017, 21:44

VAIKSELT TULEB! Barcelona ostab Neymari raha eest järgmise Brasiilia koondislase

FC Barcelona on asunud Neymari eest saadud ulmelist 222 miljonit eurot vaikselt kulutama. Hiina jalgpalliklubi Guangzhou Evergrande peatreener Luiz Felipe Scolari kinnitas täna meediale, et seni Hiina kõrgliigas pallinud Paulinho on siirdumas Kataloonia suurklubisse. 

"Summa, mis Barcelona tema eest välja käib, on suur tunnustus siin Guangzhou klubis tehtud tööle," sõnas Brasiilia koondise 2002. aastal MM-tiitlini tüürinud Scolari. "Soovime talle kõike paremat ja loodan, et ta on tulevikus edukas."

29aastase Paulinho saab Barcelona endale "vaid" 40 miljoni euro eest. Kuigi algselt lootis Hispaania vutikants Sambamaa jalgpalluri mängijaõigused saada väiksema raha eest. Siis pärast kaht tagasilükatud pakkumist ei jäänud Kataloonia meeskonnal muud üle, kui aktiveerida poolkaitsja lepingus olnud väljaostuklausel ja käia lauale kontrahtis kirjas olnud 40 miljonit eurot. 

Samamoodi oli potentsiaalse üleminekuga rahul Londoni Chelsea endine loots Andre Villas-Boas, kes praegu Shanghai SIPG meeskonna juures töötab. "Paulinho üleminek tõestab, et Hiina kõrgliiga on endiselt maailma tippklubide radaril, see on suurepärane uudis siinsele liigale," sõnas portugallane. 

Peamiselt kodumaal Corinthiansis endale nime teinud Paulinho kuulus vahemikus 2013 - 2015 ka Tottenham Hotspuri ridadesse. Inglismaa kõrgliigas käis pallur platsil 45. korral.

Tunamullusest suvest pallis Brasiilia koondist 41. korral esindanud Paulinho Hiina kõrgliigas, kus lõi 63 mänguga 17 väravat. Guangzhou klubi särgis tuli mees 2015. aastal Aasia Meistrite liiga võitjaks. Tänavu märtsis tegi Sambamaa pallur kodumaa eest ka kübaratriki, kui virutas 2018 aasta MM kvalifikatsioonimängus kolm palli Uruguay koondise võrku.