Cristiano Ronaldo meenutamas kõikidele, kes on parim jalgpallur maamunal. Foto: STRINGER
Jalgpall
14. august 2017, 09:25

VIDEO | Kümnekesi lõpetanud Real võitis El Classicos Barcelonat ja astus sammukese järjekordsele tiitlile lähemale

Eile hilisõhtul läksid Nou Campil vastamisi Hispaania gigandid FC Barcelona ja Madridi Real. Sedapuhku selleks, et selgitada kahe mängu kokkuvõttes Hispaania superkarika võitja. 

Kodumeeskond Barcelona alustas kohtumist teravamalt. Brasiillase Neymari koht algkoosseisus täitis 23aastane Gerard Deulofeu. Avapoolajal paraku kumbki meeskond tabalukku murda ei suutnud ja nii mindigi poolajapausile El Classico kohta sõbralikul 0:0 viigiseisul. 

Küll aga pandi teisel poolajal püsti tulevärk. Viivud viis minutit pärast palli uuesti lahtimängimist oli Real rünnakule liikumas. Vasakult äärelt leiti hea sööduga üles Marcelo, kes terava palli karistusalasse saatis. Madalale pallile sai aga jala vahele Barcelona klubi raudvara Gerard Pique ja seda nii õnnetult, et nahkkera väravat kaitsnud Marc-Andre ter Stegeni selja taha lendas. Real läks võõral väljakul kohtumist juhtima. 

Ohtlike rünnakute virr-varr muutus väljakul järjest suuremaks ja palju ei jäänud puudu ka järgmistest omaväravatest. Napilt lendasid rikošette saanud pallid väravast mööda. Reali eest pääses säärasest häbist Rafael Varane, Barcelona klubi suureks rõõmuks ei suutnud oma teist lüüa Gerard Pique.

Viigiseis jõudis tabloole 77. minutil. Pärast väiksemat segadus jõudis karistusalas pall Luis Suarezeni, kes otsustava lükke tegi. Välkkiirelt süstis mees Keylor Navase värava suunas ja puurilukul ei jäänudki muud üle kui uruguaylane maha tõmmata. Penalti, vähemalt kohtuniku arvates. 11 meetri karistuslöögist oli täpne ei keegi muu, kui Lionel Messi. 

Säärase seisuga ei suutnud aga leppida teine platsil viibinud Ballon d'Ori (maailma parima jalgpalluri auhind - K.J.) võitja - Cristiano Ronaldo. Vaid mõni minutit hiljem suutis Real kaitses palli vahelt lõigata ja kolme kiire sööduga viidi pall oma karistusalast Barcelona kasti. Ronaldo tegi endale omaselt väikese üleaste ja virutas palli võimsalt ülesse nurka. Tehtud! Vähemalt nii arvas mees, kui tabamust tähistades tõmbas portugallane seljast ka mängusärgi, mille eest ka kollase kaardi teenis. 

Kaks minutit hiljem tundus, et staadionil ja televiisorite ees viibinud fännid võivad asjad kokku pakkida. Jällegi oli aktsioonis Ronaldo. Meeskonnakaaslase hästi ajastatud söödule järele jooksnud portugallane kukkus karistusalas. Vile! Penalti? Ei!

Mängu peakohtunik Ricardo de Burgos ei näinud või ei pidanud Barcelona kaitsja Umtiti puudet piisavalt tõsiseks ja viitas sukeldumisele. Tulemuseks superstaari teine kollane kaart ja väljakult ärasaatmine. Pärast punase kaardi nägemist otsustas Ronaldo mängu arbiteri veel tõugata, tegevus, mille puhul portugallast veel kindlasti mängujärgselt karistatakse. 

Viimased kümmekond minutit enamuses mänginud Barcelona üritas küll meeleheitlikult väravat leida, kuid 90. minutil karistas neid hoopis Real. Jällegi kiirelt üleminekul kaitsest rünnakule jõudis pall Marco Asensiole. Noor hispaanlane jättis tegemata küll ronaldolikud üleasted, kuid virutas palli vaat et veelgi võimsamalt Barcelona meeskonna väravavõrku. Reali 3:1 võiduga kohtumine lõppeski. 

Hispaania superkarika teine kohtumine peetakse kolmapäeval Madridis. Kuna karikaformaadis kehtib ka võõrsil väravate reegel, peab Barcelona tiitli võitmiseks lööma vähemalt kolm väravat, sealjuures võitma vähemalt kahe väravaga. 

Mängu tipphetked: