Neymar Ja Cavani väravat tähistamas. Foto: FRED TANNEAU
Jalgpall
14. august 2017, 09:55

VIDEO | Neymar ei valmistanud pettumust, mehe debüüdil värav ja väravasööt

Eile said Pariisi Saint-Germaini poolehoidjad näha lõpuks oma imelast. 222 miljoni euro eest meeskonda toodud Neymari. Tõsi, mehe üleasteid ja grandioosseid sööte nägid vaid need õnnelikud, kes Prantsusmaa pealinnast 480 kilomeetri kaugusel asuvasse Guingampi linnakesse soostusid sõitma. 

Brasiilia superstaar alustas kohtumist algkoosseisus ja pika teekonna ette võtnud fännid andsid endast parima, et sambamaa pallivõlur ennast nagu kodus tunneks. 

Pealinna klubi läks kohtumist juhtima 52. minutil. Keskväljal palli saanud Neymar üritas täpse sööduga leida kasti jooksnud Edinson Cavanit. Paraku said mõttele jaole Guingampi kaitsjad ja olukord tunduski olevat neutraliseeritud. 

Teistsugused mõtted olid aga kodumeeskonna paremkaitsjal Jordan Ikokol, kes palli omaks võtnuna otsustas selle oma värava poole tagasi mängida. Sääraseks käiguks polnud aga keegi teine peale mehe enda valmis ja niiviisi nukralt pall väikse posti põrkega (oma)väravasse veereski. 

Kümmekond minutit hiljem Neymari plaan aga õnnestus. Järjekordse osava sööduga üritas brasiillane leida Cavanit ja sedapuhku edukalt. Väravavahiga silmitsi pääsenud ründaja kaks korda küsida ei lasknud ja saatis palli rahulikult väravasse.

82. minutil vastas Uruguay koondist 92. korda esindanud Cavani samaga. Rahulikult karistusalas palli omaks võtnuna andis mees mõõdetud söödu Neymarile, kes palli väravasse suunas. Guingampi enda poolehoidjad ja eeskätt pika teekonna ette võtnud PSG poolehoidjad juubeldasid. Nende imelaps lõi värava. Eile staadionilt ära kõndinud fännid on kindlasti arvamusel, et Neymar tuli, nägi ja võitis - vähemalt nende südamed.

Pärast kaht peetud mängu jätkavad Prantsusmaa kõrgliigas kaotuseta veel viis klubi: Lyon, PSG, Monaco, Marseille ja St. Etienne. Pealinna klubi peab pariislaste suureks meeleheaks oma järgmise mängu kodus, Parc de Princes'l, kui minnakse vastamisi Toulouse'ga. 

Kohtumise tipphetked: