Pierre-Emerick Aubameyang Foto: CHRISTOF STACHE
Jalgpall
14. august 2017, 10:45

KUULUJUTUVESKI | Dortmund üritab koduigatsusega võitlevat ründajat iga hinna eest endale hoida

Juulikuu esimese päevaga avanes jalgpallimaailmas ametlikult suvine üleminekuaken. Õhtuleht toob Teieni alates tänasest kuni akna sulgumiseni kolm kuulujuttu ning avaldab arvamust, kui tõenäoliselt spekulatsioon tehinguks realiseerub.

1. Dortmundi Borussias õitsele löönud Pierre Emerick Aubameyang igatseb tagasi Milani. Mulluse hooaja üks Euroopa parimaid väravakütte Aubameyang ei ole Dortmundi päris omaks võtnud. Saksamaa suurimas Reini hiidlinnakus paiknev tööstuslinn on andnud mehele küll suurepärase võistlusareeni, kus väravaid lüüa, kuid tegelikkuses igatseb mehe süda tagasi Itaaliasse.

Gaboni passiga ründetuusal lipsas säärane soov üle huuli ka Instagrami videos. Live videos palus üks Rossoneri (Milani hüüdnimi - toim.), et pallur Milano klubi särgi selga tõmbaks. Aubameyangi vastus oli lihtne: "Ma tahaks, aga nad magavad. Mis ma teha saan?". 

Õhtulehe hinnang: kuigi Aubameyang sooviks väga naasta oma endise koduklubi juurde ja lõpetada kord alustatud teekond, ei lase Dortmund teda Saksamaalt minema. Kuulujuttude tasandil on pikalt saadetud juba mitmed nimekamad suurklubid ja Milani meeskonna staatus ei ole praegu selline, mis Saksamaa klubi juhtkonnal põlved värisema paneks. Mees sahistab ka tänavusel hooajal peamiselt Bundesliga väravavõrke. 

Pierre-Emerick Aubameyang Foto: CHRISTOF STACHE

2. Liverpool valib juba Coutinhole asendust. Kuigi Ragnar Klavani leivaisa pole brasiillasest veel ilma jäänud, on Punaste (Liverpooli hüüdnimi - toim.) silmapiiril juba järgmine ründava suunitlusega pallivõlur. Veel Napoli hingekirja kuuluv Lorenzo Insigne eest peaks Albionimaa vutiklubi usutavalt välja käima 65 miljonit eurot. 

Õhtulehe hinnang: kui Liverpool peaks tõepoolest Coutinhost ilma jääma, siis itaallase eest loovutav rahasumma ei mängiks klubi tegemistes tõenäoliselt suuremat rolli. Eeskätt seisabki üleminek brasiillase taga. Kui Jürgen Klopp arvab, et lihtsam oleks jonnivast tähtmängijast loobuda, aitaks möödunud hooajal Itaalia kõrgliigas 18 tabamust vormistanud Insigne meeskonda kindlasti. 

Lorenzo Insigne. Foto: ALBERTO PIZZOLI

3. Evertoni jalgpalliklubi toob Rooneyle ründeliini appi koondisekaaslase. Kuigi Liverpooli linna sinine vutikants võitis tänavusel üleminekuturul juba jackpot'i, kui said tasuta endale kodulinnapoisi Wayne Rooney, on meeskond väidetavalt jahtimas ka järgmist Inglismaa koondislast. Arsenalis Arsene Wengeri lemmikute hulgast pudenenud Danny Welbecki eest peaks Liverpooli klubi lauale lööma veidi üle 30 miljoni euro. 

Ronald Koemanil on pärast Romelu Lukakust ilma jäämist ründeliini tarvis korraliku asendust. Kuigi üleminekuturult on koju meelitatud Rooney ja väiksemad miljonid löödi lauale ka Sandro Ramireze eest, arvab Koeman, et Welbecki näol oleks tegemist soodsa ent kindla ründajaga.

Õhtulehe hinnang: kuigi enamik mehed unistaksid, et saaksid oma CV-s ette näidata Manchester Unitedi ja Arsenali meeskondade nimed, ei ole praeguseks 26aastase inglase karjäär kohalikes tippklubides kulgenud kõige sujuvamalt. Vaatamata seitsmele pikale hooajale Inglismaa kõrgliigas pole ründaja kordagi kahekohalise arvu tabamusteni jõudnud. Koeman teeks Evertoni poolehoidjate elu tunduvalt lihtsamaks, kui ta Welbeckist iga hinna eest eemale hoiaks. 

Danny Welbeck Foto: MATTHEW CHILDS