Käed taeva pool - Usain Bolt võttis spordist maksimumi. Foto: JEWEL SAMAD
Kergejõustik
14. august 2017, 12:23

Karjääri lõpetanud Bolt: õhtul luban endale väikese joogi (2)

Londonis lõppenud kergejõustiku MMiga sai läbi ka maailma spordiajaloo ühe suurima tähe, Jamaica sprinteri Usain Bolti karjäär. Eile, pärast medalialade lõppu naasis sprindimaailma viimaste aastate valitseja veel staadionile, et tänada kõiki poolehoidjaid. 

Pärast jalutuskäigul läbitud auringi andis mees ka pressikonverentsi, kus ajakirjanikud jamaicalast, veel viimast korda kui sportlast, ristküsitleda said. Ootusärevas ruumis kaigus õhus vaid üks küsimus - kas Bolt pettus oma viimasel tiitlivõistlusel?

"Üks jooks mu karjääris ei mõjuta seda, millega oma sportlastee jooksul hakkama olen saanud," sõnas Bolt kiirelt. "Mäletan, et pärast 100 meetri jooksu pronksmedalit ütles mulle keegi, et ära muretse, Muhammad Ali kaotas samamoodi oma viimase poksimatši," viitas jamaicalane oma suurele pärandile. 

Usain Bolt võttis publiku suureks rõõmuks sisse enda kuulsa võidupoosi.  (ANTONIN THUILLIER)

Kergejõustikumaailma superstaar loodab ka edaspidi jääda oma südamealaga seotuks. "Kergejõustik on mulle andnud kõike, mis hing ihaldanud. Nüüd on minu kord natukene tagasi anda," sõnas Bolt. "Mind on juba kutsutud koondise juurde abitreeneriks, eks näis, mis tulevik toob."

Küll aga oli sprinter kindel, et tema jooksud on nüüd joostud. "Olen näinud liiga palju sportlasi pensionipõlvest välja tulemas ja endale niimoodi häbi tegemas. Minust ei saa sellist sportlast," oli sportlane kindlameelne.

Küsimusele, mis mees nüüd oma eluga peale hakkab vastas Bolt naljatades. "Täna õhtul lähen välja ja luban endale väikese joogi, mul on olnud ikkagi stressirohked tiitlivõistlused," muheles sprinter. "Homme aga naudin elu juba pere keskel. Saan lõpuks ometi olla vaba. Olen kergejõustikuga tegelenud alates kümnendast eluaastast saadik. Nüüd on minu võimalus ennast vabalt tunda ja elu nautida."

Pressikonverentsi lõpetuseks tänas kaheksakordne olümpiavõitja kõiki tema poolehoidjaid. "Tahan teid kõiki tänada, kes te läbi aastate minule kaasa olete elanud. See on olnud imeline teekond," olid sportlase viimased sõnad.