Norris Cole (#30) Miami Heati särgis. Foto: SCOTT HALLERAN
Korvpall
14. august 2017, 17:00

POLE PAHA! Kahekordne NBA meister on liitumas Euroliiga klubiga

Mullu korvpalli Euroliigas lati alt läbi lennanud Tel Avivi Maccabi on tulevaks hooajaks kokku ajamas tugevat meeskonda. Sihikule on võetud kahekordne NBA meister Norris Cole. 

2011. aasta draft´i esimeses ringis 28. valitud mängujuht veetis oma NBA karjääri esimesed neli hooaega Miami Heatis. Seal tuli ta ka kahel järjestikusel aastal (2012,2013) ookeani taguse liiga meistriks. 

Viimati kaitses Cole Oklahoma City Thunderi värve, kuid seal jäi tema roll tagasihoidlikuks. 28aastase palluri arvele kogunes 16 mängus 3,3 punkti. Lisaks mängis ta 2016. aasta lõpus Hiina meeskonna Shandong Golden Starsi eest, kus sai üheksa kohtumisega keskmiselt kirja 19,1 punkti ja 4,3 resultatiivset söötu. 

Väidetavalt ollakse Cole´ile valmis pakkuma 700 tuhande dollarilist aastapalka. 

Ühe NBA mehe on Maccabi juba värvanud, kui käed löödi Pierre Jacksoniga. Mullu mängis 180 sentimeetrine tagamängija Dallas Mavericksis, kus tema saagiks jäi 10,5 mänguminutiga 4,4 punkti. 

Tagamängijate osakond on Iisraeli tippmeeskonnal uhkelt mehitatud, sest samuti on võistkonda toodud DeAndre Kane, kes lõviosa eelmisest hooajast koos Siim-Sander Venega Nižni Novgorodis pallis.