Anett Kontaveit.Foto: John Minchillo
Tennis
14. august 2017, 20:11

VIDEO | KURB! Anett Kontaveit lasi kõrgetasemelisel tenniseturniiril tõelise maailma tipu vastu võidu käest (9)

Väikese mängupausi järel taas tenniseväljakutele naasnud Anett Kontaveit (WTA 28.) kaotas Cincinnati Openi turniiri avaringis Petra Kvitovale (14.) 6:1, 6:7, 3:6. 

Pärast 23. juuli turniiri mõnda aega kergest vigastusest paranenud Kontaveit jätkas sealt samast, kust ta edukas hooaeg pooleli oli jäänud. 

Eestlanna haaras kiirelt mänguohjad, kui suutis esimesena servides oma pallingut hoida. Samaga vastas ka Kvitova, kuid avasetis see tšehhitari ainsaks päikesekiireks jäigi. Kontaveit võitis kõik järelejäänud viis geimi, kui murdis sealjuures kahel korral vastase servi. 

Teises setis sai ka tšehhitar rohkem mängu sisse ning seisuni 2:2 astuti ühte sammu. Seejärel õnnestus Kontaveitil konkurendi serv murda ning 4:2 juhtima pääseda. Kvitova vastas aga samaga ning pööras kaalukausi taas enda kasuks. 

Võrdses lõpuheitluses läks vaja kiiret lõppmängu. Seal oli aga kogenum Kvitova kindlalt üle ning loovutas Kontaveitile vaid kaks punkti. Seega kindel 7:2 paremus tšehhitarile. 

Otsustavat setti alustasid mõlemad vastase servi murdega. Seejärel enam oma pallingut nõnda lihtsalt ära ei antud ning võrdselt mindi seisuni 3:3. Siis õnnestus Kvitoval eestlanna serv murda ning sellega oli kohtumise saatust otsustatud. 

27aastase Kvitova näol on tegemist tõelise tipptennisistiga, kes aastaid tagasi hoidis WTA-tabelis teist positsiooni. Tšehhi tennisisti auhinnakappi kuulub muuhulgas ka kaks Wimbledoni Suure Slämmi turniiri võitu. 

2 804 000 dollari suuruse auhinnafondiga turniiril selgub Kvitova järgmine vastane tšehhitar Lucie Safarova (41.) ja ameeriklanna Sloane Stephens (934.) mängu võitjast.