Jennifer CaswellFoto: Facebook
Maailm
17. august 2017, 00:01

Seks õpilasega maksis õpetajale miljon dollarit (32)

USAs Oklahoma osariigis mõistis kohus inglise keele õpetajana töötanud Jennifer Caswelli kahe aasta eest 15 aastaks vangi, süüdistatuna 14aastase koolipoisi korduvas vägistamises. Nüüd tabas vangis viibivat 31aastast õpetajat uus saatuselöök – tsiviilkohtu otsusega tuleb tal maksta koolipoisile miljon dollarit kahjutasu, vahendab Kronen Zeitung. 

Kaheksa-aastase tütre ema Jennifer Caswell rääkis kahe aasta eest kohtus, et temaga kümme aastat abielus olnud mees lakkas teda armastamast ning 14aastase õpilase tähelepanuavaldused langesid seetõttu soodsale pinnale. 

Õpetaja tunnistas, et seksis õpilasega kokku kuus korda, seda nii autos, poisi kodus kui ka tema enda kodus. Küll aga eitas ta kategooriliselt poisi seksima sundimist.  Kohus jäi siiski vägistamissüüdistuse juurde ja mõistis õpetaja pikaks ajaks vanglasse.

Jennifer Caswell Foto: Facebook

Nüüd oli õpetaja ja õpilase armulugu taas kohtus arutamisel. Väidetavalt langes poiss pärast õpetaja vahistamist koolikiusamise ohvriks ning pidi seetõttu kooli vahetama. Seetõttu mõistis kohus nüüd õpetajalt õpilasele emotsionaalse stressi tekitamise eest välja miljonit dollarit kahjutasu.

„Ohver tunnetab isolatsiooni ja depressiooni ning süüdistab juhtunus ennast. Seetõttu on täiesti võimalik, et noormees ei suuda enam kunagi normaasesse suhtesse astuda,“ põhjendas kohtunik otsust. 

Kohaliku meedia andmetel ei suuda Jennifer Caswell kahjutasu kunagi ära maksta, sest ta jääb veel pikaks ajaks vanglasse. Pärast vabanemist jääb ta seksuaalkurjategijate registrisse ega tohi enam kunagi õpetajana töötada.