Darren Fletcher on üks Stoke City mängijatest, kes omal ajal Meistrite liigas triumfeerinud.Foto: LEE SMITH
Jalgpall
16. august 2017, 17:19

Unusta Chelsea, City ja United! Inglismaal on enim Meistrite liiga võitjad hoopis tabeli keskmikus

Jalgpalli Inglismaa kõrgliigas pallib tänavusel hooajal 21 Meistrite liigas triumfeerinud pallurit. Kuigi sellel sajandil on Euroopa tugevaimas klubisarjas triumfeerinud kolm erinevat Briti saarte klubi, ei saa ükski lähiajaloo meistritest liigselt hõisata, et just nende meeskonnas on enim kuldmedali omanikke. Säärast hüüdlauset saab endale lubada ainult Stoke City. 

Kümme aastat tagasi Premier League'i tõusnud klubi pole lähiajaloos Inglismaal võitnud mitte kui tuhkagi. Ette on näidata 2011. aasta FA karikasarja finaalikoht ning ülejäänud väiksemaid saavutusi tuleb otsida juba eelmisest sajandist. Sellest hoolimata on klubi kõrgliigas tugevalt kanda kinnitanud. Pidevalt esikümne kohtade eest võideldes on kolmel korral liiga lõpetatud ka üheksandal tabelireal. 

Vaikselt on meeskonda toodud ka väiksema kaliibriga mängijaid, näiteks Peter Crouch, Marko Arnautovic ja Glen Johnson. Just sääraste teisejärguliste jalgpallurite kokku ostmisel ongi Stoke Cityst saanud meeskond, kelle ridadesse kuulub tänavu enim Meistrite liigas triumfeerinud pallureid. 

Viimane täiendus viiemehelisse loetelusse on Madridi Reali kasvandik Jese. Tallinnas, A. le Coq Arenal viis aastat tagasi pallinud ja Hispaania koondisega U19 EMi võitnud jalgpallur triumfeeris Madridi suurklubiga kuninglikus sarjas 2013-14 ja 2015-16 hooajal. 

Lisaks kuuluvad Inglismaa klubi hingekirja veel Bojan Krkic (FC Barcelona, 2008-09 ja 2010-11), Xherdan Shaqiri (Müncheni Bayern, 2012-13), Ibrahim Afellay (FC Barcelona, 2010-11) ja Darren Fletcher (Manchester United, 2007-08).

Tegelikkusel saavutusel ka varjatud külg, nimelt polnud keegi loetletud mängijatest tol hetkel oma meeskonnas vaieldamatu põhitegija. Seetõttu on meeste Meistrite liiga finaalides väljakul viibidud minutite kogusumma üks minut. Aitäh, Ibrahim Afellay!

Uhkes loetelus järgnevad Stoke Cityle Inglismaa valitsev meisterklubi Londoni Chelsea (4 mängijat), Manchesteri duo City (3) ja United (2), Londoni Arsenal (1) ja Ragnar Klavani leivaisa FC Liverpool (1).