Eesti uudised

Kuidas varguses kahtlustatud ajateenija maha lasti (11)

LISA KOMMENTAAR

hmm17. august 2017, 00:43
96 aastal olin kalevi üjp ajateenistuses ja mäletan seda lugu. kõik rääkisid kuidas tunnimees olevat kedagi tulistanud kui viimane oli kütust varastanud. aga seda ei mäleta enam, kas tulistatu surma sai. igatahes tunnimehe suhtes oli algatatud suur uurimine jne.
rrr17. august 2017, 00:48
Tunnimees ei tulistanud varast varguse ajal - vaid juba aresti all olevat vahialust, kes arvas, et tunnimees ei tee midagi kui ta lihtsalt minema läheb - põgeneb.
teenisn16. august 2017, 22:31
96.a.augustis 11-dat kuud pärnus,midagi meenub,meile öeldi enesetapp,hilem toodi meile Virust üle mõned ajateeniad,nemad ütlesid,et üks lasi omale kuuli pähe
rrr16. august 2017, 23:20
Olin ise sel ajal Narvas. Seal oli teema ka selles, et valves oli "noor" ja vahialune teda enne kiusanud "dembel". Vanake arvas, et jalutab lihtsalt minema, aga "noor" arvas teisiti ja tõmbas talle valanguga pidemetäie kuule selga.
rrr17. august 2017, 00:43
Sel ajal oli "dedovtšina" suht levinud kaitseväes. Pidi sel "noorel" ikka viha olema - kui õigesti mäletan siis kolmekümnest välja lastud kuulist tabasid 27. Põhimõtteliselt pärast seda sündmust hakkasid ka asjad muutuma - vähemalt Narva kordonis hakati noori pilpa peal kandma.
Room 16. august 2017, 21:55
Ma ei tea, milline ajupesu käib Eesti sõjaväes, aga ma tean, milline see oli NLiidu armees, täpsemalt laevastikus. Esimesed kolm kuud möödusid utšebkas (koolis). Meie roodu ajaloos oli olnud üks juhtum, kus poeg lasi oma ema maha. Millegipärast lasti ema väeosa territooriumile (1.viga). Ta teadis, kus on poja rood ja läks sinna. Roodus öeldi, et poeg on siinsamas nurga taga valves (2.viga). Poeg oli valves laskemoonalaos. Emme tuli nurga tagant välja ja suundus poja poole. Poeg pani nagu määrustik ette nägi: Stoi! Nazad! (Seis! Tagasi!) Ja kuul rauda. Emme tuli edasi: pojake, see olen ju mina! Poeg: Stoi! Streljatj budu! (Seis! Lasen!). Ema liikus poja poole, aga too tegi nagu määrustik ette nägi ja lasi loata laole läheneja maha...
Vene sõjaväes usaldatigi kõige rohkem seda kogenematut aga lolli noort kahuriliha. Vanemad ajateenijad hakkasid tasapisi jälle oma peaga mõtlema. Minu ajal utšebkas teravnes konflikt Küprose ja Türgi vahel. NLiit oli valmis saatma konfliktikoldesse oma dessantlaevad. Meil oli tunniajane valmisolek kogu oma varustuse ja relvastusega laevale jõudmiseks. Ja see meie olime 8 lasku kalašnikovist teinud allveelaevnike kooli kursandid. Ajuküpsetatud nolgid, pesuehtne kahuriliha. Peaasi, et mõtlemata kuulekas... Loodan, et Eesti sõjaväes noori õpetatakse, mitte ei tehta neist kuulekaid ajukääbikuid. Natuke sinnapoole selle looga siiski läks. Noorele poisile ei tehtud selgeks, et inimese elu enam tagasi ei too ja inimese tapmiseks rahu ajal peab ikka väga tõsine põhjus olema. Tavaliselt on selleks vaid kellegi kolmanda elu ja tervise kaitseks.Selja tagant tulistamise eest karistatakse tänapäeval igaüht: relvaloaga tsiviili, politseinikku ja (mis jäi antud olukorras selgitamata) ka sõjaväelast.
eksole16. august 2017, 21:16
nii...ja kes selle tapmise eest vastutab? vahva staabiohvitser?
Inetu lugu.16. august 2017, 18:38
Teenisin 71-73 Leedus. Polk asus Kaunases aga meil olid nii öelda totškad üle Leedu mille õhukaitse värki me teenindamas käisime. Selles ühes totškas varastas eestlane sigalast põrsa. Ma isegi ei tea mida ta põrsaga teha kavatses? Maha müüa?
Aga tuldi talvisel ajal jälgi mööda vargale järele vene väeossa. Kujutan ette, et leedukad tegid seda teatud naudinguga.... Kätte saadi eestlane. Seisis siis rivi ees, põrsas kaenlas. Ühesõnaga piinlik lugu. Venelased ei jätnud muidugi juhust kasutamata ja tuletasid juhtumit irvitades meile meelde.
Hiljem, uudismaal olles, kui ešeloniga teele asusime, varastasid venelased nagu muuseas hanesid. Neid oli seal külavahel karjade viisi. Eks sõideti mingid 50 - 100 kilomeetrit edasi ja müüdi jaamades haned maha.
Kle 16. august 2017, 21:08
"totska", Eesti keelde saab seda tõlkida kui "punkt".
A muidu ok.
hmm17. august 2017, 00:44
kas need toškad mitte raketid polnud?
see ainult üks16. august 2017, 18:32
seal neid küll jätkub aastaks ajaks iga päev üks ...