Kristjan Kangur matšis Makedoonia vastu.Foto: Alar Truu
Korvpall
16. august 2017, 20:38

Kristjan Kangur mööda lennanud kaugvisetest: õnneks tuli kusagilt mujalt

Eesti korvpallikoondis pidas MMi eelvalikturniiri kolmanda kohtumise, alistades kodusaalis Makedoonia 74:65, ning kindlustas seeläbi pääsu põhivalikturniirile. Eesti koondise kapteni Kristjan Kanguri sõnul oli tänane mäng raskem, kui Skopjes maha peetud kohtumine. 

"Vastased alustasid ääretult agressiivselt ja hoidsid seda joont terve mängu, niimoodi on raske nende vastu mängida," sõnas Kangur vahetult pärast mängu.

"Neil on rotatsioonis juures ka üks mees, kes küll palju punkte ei viska, kuid paneb häid katteid ja nopib lauda. Selline suur koll," kirjeldas Eesti koondise kapten rabedat algust. "Esimesel poolajal viskasid nad veel paganama hästi kolmepunktiviskeid."

Tavaliselt eestlaste trumbina töötavad kaugvisked täna meie meeskonnal ei kukkunud. 21st teele saadetud kolmesest läbis korvrõnga vaid neli. "Täna selles valdkonnas kiita polnud, aga õnneks tuli kusagilt mujalt," jäi kapten rahulikuks. 

Küsimusele, kui väga hakkab Eesti koondis laupäeval Kosovo vastu oma koondisekarjäärile joone alla tõmbavad Reinar Hallikut igatsema vastas Kangur rahulikult. "Olgu see Reinar või keegi teine, kes koondise eest mängib. Kui ta meil on ja ühel hetkel enam mängida ei saa, on see alati suur kaotus. Tuleb lihtsalt loota, et keegi noortest tõstab pead ja tuleb tema asemele," oli pallur optimistlik.

Laupäevase Kosovo mängu osas sõnas Kangur, et kindlasti ei minda Balkani poolsaarele sirge jalaga palli põrgatama. "Kui sinna niimoodi minna, siis lüüakse meid esimese minutiga mättase," sõnas mees ja kinnitas, et ka alagrupi viimases mängus ollakse mehe eest väljas.