Foto: Vida Press
Maailm
17. august 2017, 20:54

Posimine ja feng shui on Hiinas keelatud (5)

Hiinas Hunani provintsis heideti nõidumise eest kommunistlikust parteist välja ja vallandati töökohalt kaks ametnikku. Peale selle saadeti materjalid nende kohta riigiraha raiskamise ja kelmuse süüdistuses kohtuorganitele.

Üks neist – Tuqiao endine külavanem Huang Xiaowen olevat kasutanud posimist parema ja kõrgema ametikoha saamiseks. Selleks paigaldas ta palvete lugemiseks altari ja annetas igal seansil 100 000 jüaani.

Endine elamumajandus- ja ehitusametnik Tang Yuansong käis aga 2008. aastast eri linnades viiel geomantiakursusel, mida ta nimetas tutvumis- ja ärisõitudeks, et mitte kahtlust tekitada. Iga selline „komandeering” läks maksma umbes 54 000 jüaani, mille maksis riik talle kinni. 

Ateistlikus Hiinas ei tohi kommunistliku partei liikmed tunnistada ühtki religiooni. Eriti rangelt kontrollitakse selles osas alates 2015. aastast riigiametnikke. Mitme allika kinnitusel on Hiina KP juhtkond mures religioossuse kasvu pärast oma liikmete hulgas ja kommunistide üha suureneva huvi pärast üleloomulike nähtuste vastu.