Caroline Kruberg koos Maarja Jakobsoniga lühifilmis „Kolm päeva augustis“.Foto: Rait Avestik
Film
17. august 2017, 17:42

Esilinastub lühifilm Eesti taasiseseisvumisest

Pühapäeva õhtul teleesilinastub ETVs Eesti uus lühimängufilm „Kolm päeva augustis“, mis räägib 11aastasest Evast, kes veedab 1991. aasta pöördelised augustipäevad Tallinna paneelmajade vahel sõbrannadega mängides.

Kui poliitiline olukord riigis muutub kuumaks, põrkab Eva hoovis kokku vene poisi Kiriga. Ees ootab midagi uut, nii Eestil kui ka Eval.

Filmi stsenarist ja režissöör Madli Lääne leidis inspiratsiooni enda lapsepõlvest Mustamäel. „Mind huvitas, kuidas lapsed võtavad vastu olulisi poliitilisi muutusi kui nende taustainformatsioon ja elukogemus on liig vähesed, et aduda niinimetatud suuri kontseptsioone, nagu vabadus ja iseseisvus,“ räägib Lääne.

Peaosades on Mustamäel elav 13aastane Caroline Kruberg, kes tegelenud viis aastat tõsiselt akrobaatikaga, ning 14aastane Dima Bespalov Ida-Virumaalt Ahtmest, kes jäi filmitegijatele silma kooli staadionil kehalise kasvatuse tunnis.

Dima Besplatov ja Caroline Kruberg lühifilmis „Kolm päeva augustis“. Foto: Rait Avestik

Filmi produtsent on Anneli Ahven, operaator Lotta Kilian, kunstnikud Ketlin Kasar ja Tiiu-Ann Pello, kostüümikunstnik Mare Raidma ning helirežissöör Tanel Kadalipp