ESMAABI: Terrorirünnakus kannatanule osutatakse esmaabi.Foto: AP / Scanpix
Maailm
18. august 2017, 00:01

Terror Barcelonas: kaubikurünnakus vähemalt 13 surnut ja 64 vigastatut (6)

Kataloonia pealinnas Barcelonas sõitis eile õhtupoolikul valge kaubik La Rambla ostutänaval jalakäijate sekka. Surma sai meedia esialgsetel andmetel 13 ja vigastada 64 inimest. Vigastatutest 10 on raskes seisus. Pärast otsasõitu kurjategijad põgenesid, vahendab n-tv. 

Terroristide juhitud kaubik liikus suurel kiirusel jalakäijate seas 600 meetrit. Surma sai esialgsetel mitteametlikel andmetel 13 ja vigastada 64 inimest.

ESMAABI: Vigastatu saab pärast terroriauto alla jäämist esmaabi. Foto: AP / Scanpix

Politsei kinnitas kolmveerand tundi hiljem, et  tegemist oli terrorirünnakuga. Kurjategijad põgenesid sündmuskohalt. Seejärel hakkasid liikuma kuuldused, et kaks relvastatut sisenesid Türgi restorani Luna de Estambul.

Väidetavalt oli kuulda ka laske, kuid olukord oli väga ebaülevaatlik. Mõne kohaliku meediaväljaande andmetel kandsid ründajad kuuliveste ja võtsid restoranis ka mitu pantvangi

VIGASTATU: Vigastatut kantakse autosse.  Foto: AP / Scanpix

Politsei reageeris terrorirünnakule suurte jõududega. Sündmuskoht piirati sisse. Inimesed evakueeriti sellest piirkonnast ning peatati ka metroo- ja rongiliiklus. Sündmuskohale sõitis ka arvukalt kiirabiautosid, et vigastatud haiglatesse toimetada. Politsei palus inimestel turistide seas populaarset La Rambla tänavat vältida.

POLITSEINIKUD: Sündmuskohale saabusid raskelt relvastatud politseinikud. Foto: AP / Scanpix
LASKEVALMIS: Laskevalmis politseinik põgenenud terroriste otsimas. Foto: AFP/Sacanpix

Pealtnägijate sõnul puhkes Barcelona kesklinnas paras paanika. Samal ajal paar kvartalit eemal koos emaga lõunat lõpetanud Siiri Liiva kirjutas Instagramis, et korraga tormas sellesse söögikohta sisse rühm kiljuvaid inimesi ja teenindajad hüüdsid: “Sulgege uks!“.

Hispaania meedia andmetel üüris terrorirünnakus kasutatud kaubiku firmalt Telefurgo moslem. Tema nimi on väidetavalt Driss Oukabir.

Oletatav terrorist Foto: Twitter