Davinson Sanchez (puna-valges) võitlemas Klaas Jan Huntelaariga. Foto: UNITED PHOTOS
Jalgpall
18. august 2017, 10:11

KUULUJUTUVESKI | Siiani anonüümsena püsinud Tottenham on tegemas klubi rekordostu, Costa saaga lõppemas (1)

Juulikuu esimese päevaga avanes jalgpallimaailmas ametlikult suvine üleminekuaken. Õhtuleht toob Teieni kuni akna sulgumiseni kolm kuulujuttu ning avaldab arvamust, kui tõenäoliselt spekulatsioon tehinguks realiseerub.

1. Tottenham on lõpuks valmis endale mängijat ostma! 

Möödunud hooajal Premier League´is teisena lõpetanud Tottenham pole siiani soetanud ühtegi mängijat. Nüüd ollakse lõpuks diilile lähedal, kui Amsterdami Ajaxist sihitakse andekat 21aastast kaitsjat Davinson Sanchez´i. Väidetavalt on Hollandi tippklubi 44 miljoni eurose pakkumise vastu võtnud. Ühtlasi oleks see ka Tottenhamri rekordost. 

Õhtulehe hinnang: Kuigi suve alguses ei soovinud Ajax oma möödunud hooaja parimast mängijast loobuda, siis nüüd on meelt muudetud. Inglased leidsid Sanchezi väärilise hinna ning on enam kui tõenäoline, et asjaks ka läheb. Veel enam, et Tottenhamil on kasutada Kyle Walkeri müügist teenitud üle 50 miljoni euro ning ilmselt pole seegi kõik. 

2. Kas Diego Costa saaga saab kunagi lõpu?! 

Chelsea ründetuusa ülemineku üle on jahvatatud juba terve suve. Hispaanlase läbi saamine polnud pärast mullust hooaega enam peatreener Antonio Contega sugugi hea. Nõnda ei olegi Costa itaallase plaanidesse kuulunud. 

Conte oli valmis küll ründajale uut võimalust anda, kuid mees ise sellest keeldus, öeldes, et tema Chelsea jätkata ei soovi. Viimase info kohaselt on Costale taas silma peale pannud tema endine leivaisa Atletico Madrid. 

Õhtulehe hinnang: Tundub igati loogiline, et praeguses olukorras Costa Chelseast lahkub. Veelgi loogilisem oleks sihtpaik Atleticos, kus ta oma oma karjäärile tuule tiibadesse sai ning seal teda armastatakse. Ilmselt saab suurim küsimus olema üleminekusummas, sest Costat seob Chelseaga veel kaks aastat lepingut. 

Diego Costa pole enam Chelseas õnnelik. Foto: Andrew Yates

3. Juventus tegutseb taas tarmukalt! 

Itaalia tippklubi on tuntud oma suurepärase töökliima ja ühtse meeskonnana. Tihtipeale ei tooda meeskonda esimese suurusjärgu tähti, küll aga sobivad mutreid, kes masinavärgist ühtekokku tippmeeskonna moodustavad. Nii ka tänavu, kui ülimalt lähedal ollakse vinge töömehe Blaise Matuidi soetamisele. 

Poolkaitjsa hinnalipik on tänapäeva mängijateturgu arvestades suhteliselt naeruväärne, kui kogenud palluri saab kätte veidi vähem kui 20 miljoni euroga. See tõestab taaskord ka Juventuse hiilgavat üleminekupoliitikat, kui turul tegutsetakse väga kaalutletult. 

Õhtulehe hinnang: Matuidi on sisuliselt Juventuse mees. Prantslane läbis Itaalias juba meditsiinile kontrolli ning üleminek peaks olema vormistamise küsimus.