Toiduuudised
21. august 2017, 11:00

COOP KOKAKOOL | Peekoniümbrises küpsetatud kartulid ja murulaugusalat

Kõik vajalikud koostisosad saad mugavalt   paari klikiga koju tellida Coopi e-poest.

Kõik vajalikud koostisosad saad mugavalt   paari klikiga koju tellida Coopi e-poest.

Kohaletoimetamine Tallinnas ja Harjumaal. Kontrolli, kas teenindame Sinu aadressi.

Värske kartuli juurde sobib kodujuust imehästi ja värske salat täiendab seda sobivalt. Sega salat kodujuustuga või paku eraldi, kuidas soovid.

Vaja läheb (kogused on mõeldud kahele):

  • värske kartul 450 g
  • peekoniviilud 100 oliiviõli 1 spl
  • sellerivars 1 tk
  • redised 50 g
  • keskmine õun 0,5 tk
  • värskelt pressitud sidrunimahl 0,5 spl
  • kodujuust 200 g
  • maitsestamata jogurt 2 spl
  • murulauk 0,5 punti
  • sool, must pipar

1. Kuumuta ahi 220 kraadini. Vala 1 sl õli kaussi, lisa soola ja pipart. Pane kaussi kartulid ja veereta neid õlis.

2. Keera iga kartuli ümber peekoniviil ja kinnita tikuga. Pane ahjuplaadile ja küpseta 25–30 minutit, kuni on kartulid on pehmed ja peekon krõbe.

3. Vahepeal lõika seller, redised ja õun hästi õhukesteks viiludeks, sega sidrunimahla ja 1 sl oliiviõliga.

4. Sega kodujuust jogurti ja murulauguga, maitsesta soola ja pipraga. Võta kartulid ahjust ning serveeri kodujuustu ja salatiga.

Valmistusaeg 40-60 min

Retsepti allikas: Toidutare