Foto: VIDA PRESS
Suhted
18. august 2017, 10:51

Kas kirglikuma armuelu toob viktoriaanlik seks? Vaata, kuidas võib suhet parandada vastuoluline 19. sajandi tehnika (17)

Suhte-eksperdid käivad pidevalt välja uusi moekaid viise, et teha seksi paarikeste jaoks põnevamaks. Mõned spetsialistid aga väidavad, et mis puutub kirge, siis aeti neid asju kõige õigemini kuninganna Victoria ajastul.

Daily Mail vahendab, et Londonis tegutsevad seksiterapeudid Mike Lousada ja Louise Mazanti toovad äsjailmunud raamatus välja 19. sajandi magamistoatrendi, mis võib teha seksi paremaks ja suurendada lähedust.

Praktika nimi on karezza ning see tähendab eelkõige, et nii mehed kui naised peaksid seksi ajal vältima orgasmini jõudmist – võimaldamaks mõlemal partneril nautida pikemat ja intensiivsemat seksuaalenergia kogemust.

Sõna karezza võttis kasutusele Chicago sünnitusarst ja günekoloog ning Ameerika Ühendriikide viies naisdoktor Alice Bunker Stockham 1896. aastal.

Dr Stockham oli silmapaistev feminist, kes võitles sünnikontrolli, korsettide keelamise ja nii meeste kui naiste seksuaalse rahulduse eest.

Karezza tuleneb itaaliakeelsest sõnast carezza ning selle vasteks inglise keeles on caress ehk hellitamine. Füüsilistele kirgedele keskendumise asemel pühendutakse selles praktikas intiimsusele ja lähedusele, silmavaatamisele ja õrnadele puudutustele.

Victoria ajastul peeti seda coitus reservatust ehk seksuaalset talitsetust vastuoluliseks tehnikaks. Populaarne oli see aga avarama silmaringiga paaride seas.

21. sajandil aga kirjutavad Lousada ja Mazanti raamatus „Real Sex“ („Päris seks“), et karezza kasutuselevõtt aitaks tänapäeva paaridel õppida hindama „õrnu aistinguid“, mis sageli jäävad märkamata.

„Mõte on eemalduda hõõrdumispõhisest seksist ja luua teadlikkus õrnematest, aga sama nauditavatest aistingutest,“ kirjeldasid nad Metrole.