Kosovo fännid MM-eelvaliksarja avamängus Makedooniaga. Samasugune õhkkond ootab homme ka Eestit.Foto: FIBA
Korvpall
18. august 2017, 15:21

ÕL KOSOVOS | Kohalik ajakirjanik: võitsime Makedooniat, võidame ka Eestit!

Eesti meeste korvpallikoondis jõuab täna õhtul Pristinasse, kus kohtub homme MMi eelvalikturniiri viimases mängus Kosovoga. Eesti mängib oma au, Makedoonia aitamise ja Kosovo kurvastamise nimel. Kosovolased üritavad mõistagi vastupidist.

Teatavasti on Eestil C-alagrupis täisedu, kolm võitu, ja esikoht kindlustatud. Kes teisena edasi saab, selgub mängust Kosovo - Eesti: võit annab teise koha võõrustajatele, eestlaste edu aga Makedooniale, kel Kosovoga võrdselt üks võit, kuid paremus omavahelistes mängudes.

"Ootame homsest mängust võitu, seetõttu polnud avavooru edu üllatav," ütles Kosovo korvpalliajakirjanik Arsim Maxhera vastuseks Õhtulehe küsimusele, kas 72:68 võit Makedoonia üle üllatas neid.

Mõistagi huvitas teda väga Eesti koosseis ja peatreener Tiit Soku homsed plaanid. Eesti sõidab Kosovo poole samade meestega, kes olid koosseisus kolmapäevases kodumatšis Makedooniaga. MM-sarja avamängus jalga vigastanud Kristjan Kitsing jäi koju.

Kosovo koondises on aga võrreldes eelmisel nädalal Tallinnas käinud koosseisuga üks muudatus. Lisandunud on kodustatud tagamees Scott Bamforth, kes tegi debüüdi üleeile võõrsil peetud kohtumises Makedooniaga (Kosovo kaotas 74:87).

"Ta oli esimeste mängude ajal vigastatud, jõudis koondise juurde alles päev enne Makedoonias peetud kohtumist. Nüüd on ta kombes ja mängib ka Eesti vastu," rääkis Maxhera.

Kosovo ootab homsele mängule täismaja publikut. Just võimsalt kaasa elanud fännid olid üheks oluliseks esimeses kodumängus Makedoonia üle saadud võidu teguriks - heitlust saatis katkematu kaasaelamine. Samasugust õhkkonda lubas Maxhera homseks.