Peatreener Kristaps Zeids juhtnööre jagamas. Foto: Alar Truu
Korvpall
18. august 2017, 16:50

Valga-Valka palkas Läti meistriliiga pronksimehe ja noore talendi

Korvpalliklubi Valga-Valka/Maks&Moorits kinnitas meeskonna koosseisu järgmiseks hooajaks. Viimati liitusid klubiga lätlasest suur äär Roberts Freimanis ning Läti U18-vanuseklassi koondises mänginud väikene äär Niks Visneviciga.

„Otsisime pikalt üht tugevat ja suurt meest nii Eesti, Läti kui ka teiste riikide mängijate hulgast. Robertsiga olen eelnevalt mitu hooaega tagasi kokku puutunud ning tean, et ta on tõesti professionaalne meeskonnamängija,“ selgitas Valga-Valka peatreener Kristaps Zeids.

Ta jätkas: „Tema oskused on viimastel hooaegadel märkimisväärselt paranenud ning ma julgen loota, et temast saab üks meeskonna liidritest.“

26aastane ja 201 sentimeetrit pikk Freimanis mängis eelmisel hooajal Barons Kvartalsi meeskonnas ning tuli Läti mesitrilligas pronksile. 43 mängu peale viskas mees keskmiselt 8 punkti ning võttis 5,4 lauapalli. Balti korvpalliliigas mängides kogus ta keskmiselt 8,4 punkti ning 4,3 lauapalli.

„Kuigi olin mitme välisklubi huviorbiidil, valisin siiski Valga-Valka meeskonna,“ sõnas Freimanis, „Mul on hea meel, et mind klubi poolt nii palju usaldatakse, kuid usun, et see hooaeg pakub ka mulle isiklikult mitmeid väljakutseid.“

Teine uus tulija on sel suvel Läti U18 koondises mänginud Niks Visnevics. 194-sentimeetrine Visnevics oli Euroopa meistrivõistluste mängudel kaheksa mängu peale kokku platsil keskmiselt 18 minutit ning kogus keskmiselt 4,3 punkti ja 6 lauapalli.

Valga-Valka on varasemalt teatanud, et lepingud sõlmiti lätlaste Edgars Lasenbergsi, Elvijs Miculise ja Kristaps Miglnieksiga. Samuti on meeskonna ridades eestlased Egert Haller ja Sander Saare ning leedukas Ernestas Bružas. Klubis jätkavad ka Robert Peterson ja Rain Raadik. Meeskonda juhib lätlasest peatreener Kristaps Zeids.