Soomes Turu kesklinnas pussitati 18. augustil 2017 mitut inimest.Foto: Reuters / Scanpix
Maailm
18. august 2017, 16:51

Uudist täiendatud kell 23.22! Lisatud TV3 video!

FOTOD JA VIDEOD | Turu kesklinnas pussitati inimesi (238)

Soomes Turu kesklinnas Puutoril ja Kauppatoril pussitati reede pärastlõunal inimesi. Pussitamises sai vigastada kuus inimest, kaks inimest hukkus. Pussitamises kahtlustatav on välismaa taustaga mees on kinni peetud. Tema isik ja teo motiivid ei olnud reede õhtuks veel teada.

Reede õhtul oli pussitaja isik, rahvus ja teo motiivid veel teadmata, kirjutas Yle. Soome keskkriminaalpolitsei ei käsitle juhtumit terrorirünnakuna. Samas ei välistata mingeid võimalusi. Kahtlusalune on välismaa taustaga nooremapoolne mees, kelle politsei võttis kinni tulistades teda alakehasse. Mees viibib praegu haiglas ja teda ei ole veel üle kuulatud.

Kuigi sotsiaalmeedias on ilmunud teated, et ründajaid oli mitu, on politseil praegu teada vaid üks isik. See aga ei tähenda, et kahtlusaluseid ei võiks lisanduda. Keskkriminaalpolitsei jätab ka selle võimaluse avatuks. Keskkriminaalpolitsei teatel on kinni peetud veel inimesi, kuid pole selge, kas neil on pussitamisega mingit seost.

Pussitamises sai vigastada kuus inimest, kellest kolm on intensiivravil. Hukkunuid on kaks, neist üks sai surma kohapeal, teine suri haiglas.

Pealtnägijate sõnul on vägivald pandud toime Kauppatori erinevates kohtades ning selle lähistel. „Nägin maas vigastatud vanaprouat ja tema lähedal väikest poissi,“ rääkis pealtnägija Turun Sanomatele. Mõlema juures oli verd ning vanaprouat elustati. Pealtnägija nägi teist vigastatud eakat naist väljaku teises otsas. Lisaks on Yliopistonkatu ja Aurankatu ristmikul kinni kaetud surnukeha.

 

Twitteripostituse video näitab, et tänaval karjuti "Allahu akbar!".

Alles eile vapustasid maailma terrorirünnakud Hispaanias Kataloonias.