Thierry Neuville.Foto: PATRIK STOLLARZ
WRC
19. august 2017, 14:34

Saksamaal dramaatiliselt katkestanud WRC-sarja üldliider kavatseb homme tagasi rajale tulla ja punktikatsest maksimumi võtta

Saksamaa MM-ralli kolmanda võistluspäeva alguses dramaatiliselt võistluse pooleli jätma pidanud Thierry Neuville kavatseb viimaseks päevaks tagasi rajal olla. 

"Homseks on masin terve ja oleme tagasi rajal," kinnitas belglane ralliraadiole. "Läheme power-stage´il esikohta püüdma. Anname endast kõik, nii et tulemus on ilmselt kõik või mitte midagi." 

Praeguse seisuga hoiab Neuville veel üldarvestuses esikohta, kui on Sebastien Ogier´ga teeninud 160 punkti. Kui prantslasega midagi ei juhtu, peaks ta Saksamaa ralli järel tõusma esikohale. Küsimus on selles, mitu punkti M-Sporti piloot teenib. 

"Loodan, et Mikkelsen suudab head kiirust näidata ja kahe Fordi vahele püsima jääda," tunnistas Neuville, et hoiab nüüd norralasele pöialt. "Usun, et Tänak annab endast kõik ja liigub ralli võidu suunas." 

Pärast seda nädalavahetust jääb pidada veel kolm etappi. Belglane kardab, et MM-tiitli püüdmine läheb raskeks, kuid ei anna võitluseta alla. 

"Ootame kõige pealt selle ralli tulemused ära," arutles Hyundai esipiloot. "Olukord läheb ilmselt keerulisemaks, kuid võitlen tiitli pärast viimaste kilomeetriteni. Peame tulevikku vaatama: kolm võistlust on veel jäänud."

Hommikul juhtunu on ka Neuville´i jaoks endiselt üllatav. Sõiduveaga tegemist polnud, kuid tagumine ratas sai viga ühes kurvis, mida ta teravalt lõikas. Masinat polnud enam võimalik parandada, sest ühtlasi sai tõsiselt viga ka vedrustus.