Lewis Hamilton (vasakul) ja Valtteri Bottas.Foto: ANDREJ ISAKOVIC
Vormel 1
19. august 2017, 15:26

Mercedese F1 tiimiboss on hämmastunud, kui hästi soomlane ja britt omavahel läbi saavad (1)

Möödunud hooaja lõppedes teatas üllatuslikult oma karjääri lõpetamisest F1 maailmameistriks tulnud Nico Rosberg. Tema asemele palgati Mercedese meeskonda soomlane Valtteri Bottas, kes tiimibossi ootusi täitnud on. 

"Valtteri on esinenud nii nagu ootasime," kiitis Toto Wolff meie põhjanaabrit. "Teadsime teda palgates, kui hea piloodiga tegemist on. Nii et temaga võib väga rahul olla ning kõige tähtsam on see, et ta läheb iga võidusõiduga aina paremaks."

Küll aga on Wolffi jaoks üllatav see, et suhted tiimikaaslase Lewis Hamiltoniga on nõnda head. "Nad saavad võistluste ajal suurepäraselt läbi, aga väljaspool võistlust veelgi paremini," rõõmustas Mercedese boss. "Nad austavad üksteist täielikult." 

Wolffi jaoks on see midagi uut. "Kas oleme viimastel aastatel Mecedeses näinud, et võistkonnakaaslased nii hästi läbi saavad?" märkis ta küsivalt. "Valtteri ja Lewise läbisaamine on hoopis teisest maailmas, kui see, mis Lewisel Rosbergiga oli." 

Tõsi on, sest britt ja sakslane olid pidevalt vaenujalal ja omade huvide eest välja. Soomlasega klapib Hamilton tunduvalt paremini ning on valmis vähem kogenud kolleegi meeleldi aitama. 

"Nende vaheline läbi saamine on hoopis teisest liigast," rääkis Wolff. "See tuleb kasuks kogu meeskonna dünaamikale ja aitab meid paremate tulemusteni." 

Tänavuse hooaja 11 võidusõidu järel hoiavad Hamilton ja Bottas üldtabelis vastavalt teist ja kolmandat positsiooni. Liider on Ferrariga kihutav Sebastian Vettel. Küll aga hoiab meeskondade arvestuses Mercedes kindlat esikohta, kui Ferrarist on teenitud 39 punkti rohkem. 

Vormel 1 hooaeg jätkub tuleval nädalavahetusel Belgias. Koos selle etapiga jääb sõita veel üheksa GP-d.