Eesti koondise peatreener Tiit Sokk.Foto: Alar Truu
Korvpall
19. august 2017, 23:51

ÕL KOSOVOS | Tiit Sokk: Jõesaare mänguminutid jäid hingele

Eesti korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk ütles MMi eelkvalifikatsiooni kokkuvõtteks, et tänu esikohale ja täidetud eesmärgile oli võistlus positiivne. Küll tegi ta ka endale ühe etteheite.

"Janari Jõesaare mänguminutid jäid veidi hingele, oleksin tahtnud talle rohkem leida," tõdes Sokk, kes täna usaldas kolmes eelmises kohtumises pingimeheks jäänud Jõesaare juba varakult väljakule. Jõesaar kogus 17 minutiga 13 punkti ja 3 lauapalli.

Kosovole 69:75 kaotatud mängus said Soku hinnangul otsustavaks vastaste hullud kolmesed. "Kosovo tabas neid liiga palju - ja need olid rasked, mitte kerged visked," tõdes Sokk nii pressikonverentsil kui ka Eesti ajakirjanikega rääkides. Kosovo tabas neid 29st 10, kuid suur osa tuli otsustavatel hetkedel, mängu viimasel kolmandikul.

"Tulime siia võidumõtetega," kinnitas Sokk vastuseks Kosovo sulemehe küsimusele, kas esikoha taganud Eestil oli kerge leida motivatsiooni.

Eestlastele tunnistas pealik, et tema meelest tiksus siiski kusagil mängijate peas teadmine, et võime selle kohtumise ka kaotada. "Aga keegi ei andnud alla. Mõni hetk võinuks olla parem, paar paha perioodi tuli sisse. Kuid suutsime suvise tsükli kokkuvõttes esineda päris stabiilselt. Seda enam, et vastased olid Balkanilt, kus on alati keeruline."

Sokk märkis, et lõunamaiseid mängijaid ega publikut ei tohi lasta käima - kui nood emotsiooni ja hoo sisse saavad, on neid raske pidurdada. "Oli kõva ja huvitav mäng, käis üles-alla."

Kosovoplased küsisid Sokult ka kommentaari Makedoonia koondise peatreeneri Jordanco Davitkovi tsükli alguses öeldule, et siit lähevad edasi Kosovo ja Makedoonia. "Igas meeskonnas on kaksteist meest, turniiri jooksul  võib juhtuda kõike," kommenteeris Sokk diskreetselt.