Foto: Tairo Lutter
Ilm
21. august 2017, 17:43

SUVI LÄBI? Käesolev nädal tuleb üsna vihmane (5)

Kui eelmisel nädalal võis oodata üle 25 kraadi, siis käesolev nädal toob madalamad temperatuurid ja vihmasaju.

Teisipäeval jääb Eesti madalrõhkkonna mõjusfääri, mille serva mööda kandub lõunavoolus niiskust põhja poole. Öö on vaid üksikute sajuhoogude, aga udulaamadega ja vaikne. Õhutemperatuur on 9-11, rannikul kuni 15 kraadi.

Päeval sajab hoovihma laialdaselt. Puhub nõrk põhjakaare tuul. Õhutemperatuur on sajuhoogude all vaid 16 kraadi piires, kuivematel tundidel tõuseb 19-20 kraadini.

Kolmapäeval jääb Eesti kõrg- ja madalrõhkkonna piirimaile. Öösel on taas sajuhooge harva, päeval laiguti üle Eesti. Põhjakaare tuul tugevneb. Õhutemperatuur langeb sisemaal alla 10 kraadi, rannikul on kuni 15 kraadi, päeval 16-19 kraadi.

Neljapäeval tugevneb kõrgrõhuhari ja ilm on suurema sajuta. Puhub tugev loodetuul, õhtu poole pöördub läänekaarde. Õhutemperatuur on öösel sisemaal 8-13, rannikul kuni 16, päeval 16-20 kraadi.

Reedel saabub uus madalrõhkkond Skandinaaviast üle Läänemere ja selle serva mööda liigub meile veidi soojemat, aga taas ka niiskemat õhku. Öösel jõuavad vihmapilved Lääne-Eestisse ja päeval on saju võimalus kõikjal suur. Tuul puhub läänekaarest ja tugevus võib madalrõhkkonna aktiivsusest olenevalt veel muutuda. Õhutemperatuur on öösel sisemaal 7-12, rannikul kuni 17 kraadi, päevasooja on 17-20 kraadi, sajupilvede all paar kraadi vähem.